Deutsch Tamás ismét nekiment Magyar Péternek - kemény dolgokat jósolt a jövőre nézve

A Mandinernek adott interjút a Fidesz európai parlamenti (EP) listavezetője, Deutsch Tamás. Szerinte a dollárbaloldali képviselők számára a magyarok rossz társaság, Brüsszel háborús uszítóként viselkedik, Magyar Péternek pedig már az óvodában diktafon és nadrágszíj volt a jele.

Arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy egy Facebook bejegyzése alá – amelyben azt írta Magyarról, hogy „úgy hazudik, mint Gyurcsány, azon az úton jár, mint Márki-Zay” – Magyar azt kommentelte, hogy „Ez kevés lesz, Tomi”, Deutsch azt válaszolta:

„De most komolyan, who the fuck is Magyar Péter? Ennyi”.

Azt viszont megismételte, hogy a jelöltállítás után bármelyik „háborúpárti és dollárbaloldali listavezetővel” kész vitázni, Magyar pedig „hozhat magával akár nadrágszíjat és diktafont is”.

Ezt a fordulatot az interjú egy másik pontján is elsütötte, amikor arról beszélt, a Momentum „jelenleg már a puszta politikai továbbéléséért küzd”, mert Magyar Péter „lassan letörli őket a politikai térképről”. „Jött ugyanis egy alak, akinek már az óvodában diktafon és nadrágszíj volt a jele, és aki még náluk is erőszakosabb és arcátlanabb” – fogalmazott. A DK-ról annyit mondott, azok „szimplán liberális kiegészítőket magukra öltő nettó posztkommunisták”.

Arra a kérdésre, hogy hány mandátumra számítanak a Fideszben, azt válaszolta, „huszonegynél nem lesz több”. Ennyi helyet kap Magyarország összesen az EP-ben.

Deutsch arról is beszélt, hogy „vérzivataros időket élünk”, ugyanis „a cunami vagy a forgószél barátságos nyárdélutáni szellőcske ahhoz képest, amilyen erejű mostanság a brüsszeli bürokrácia zsarolása, politikai nyomásgyakorlása ellenünk”. Szerinte, ha a fideszes EP-képviselők nem vállalták volna a harcokat az EP-ben, „minket, magyarokat már rég letöröltek volna a politikai térképről”.


És még erről is beszélt:

Az uniós források visszatartásáról: Jogszerűtlen volt, „politikai okokból konkrétan tönkre akarták tenni Magyarországot, hogy ezzel is az ellenzéket segítsék hatalomra a magyar költségvetés bedöntésével. Hát nem sikerült”.
Az Európai Néppártból való kilépésről: A legjobb döntés volt, az Európai Néppárt ugyanis „égbekiáltó politikai árulást” elkövetve átállt az európai baloldalhoz. „Az új ciklusban lesz európai politikai családja a Fidesznek”.
Az uniós migrációs csomagról: „A migrációs paktum vereség egész Európa számára”, de „nem fogjuk engedni, hogy Magyarországból bevándorló országot csináljanak”.
Az orosz-ukrán háborúról: Brüsszel háborús uszítóként viselkedik, „tragikus, egyben mélységes csalódás, hogy a Béke Nobel-díjas Európai Unió a saját polgárainak elemi érdekeivel szemben minden áron egy kilátástalan fegyveres konfliktust forszíroz”.