Deutsch Tamás bekeményített: elárulta mit akar csinálni a magyar dollárbaloldal Brüsszel-barát képviselőivel

Deutsch Tamás kisöprűzné Brüsszelből a háborúpártiakat, migránssimogatókat és genderideológusokat

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter Koppenhágában tartott sajtótájékoztatót, Deutsch Tamás fideszes EP-listavezető pedig Facebookra feltöltött videóban beszélt az EP-választás tétjéről. Bár a két szöveg több helyen tartalmaz közös elemeket, igazán csak együtt mutatják meg a magyar kormány külpolitika komplexitását.

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban Szijjártó elmondta, hogy azt jól láthatólag egyik fél sem tudja megnyerni, így az Ukrajna győzelmére számító európai politikusok tévedtek, ahogy Oroszország sem tud egyértelműen felülkerekedni.

Az európai politikusok azonban nem csak tévedtek. Deutsch szerint a brüsszeli bürokrácia háborús uszítóként lép fel és a politikai zsarolás eszközeivel akarja Magyarországot az ukrajnai háborúba sodorni.

De szerencsére a kormány ezt nem hagyja szó nélkül. Deutschot idézve: „mi, fideszes és KDNP-s képviselők a magyar polgárok békepárti álláspontját fogjuk a jövőben is képviselni, nem engedjük, hogy Magyarországból bevándorlóországot csináljanak, és ellen fogunk állni Brüsszel genderideológiai őrületének is".

A genderre a magyar kormány válasza a gyermekvédelmi törvény. Ezt azonban Szijjártó szerint kevesen olvashatták külföldön, különben nem kritizálnák azt. Ezért arra kérné azokat, akiknek szándékukban áll állást foglalni magyar törvényekről, hogy előbb olvassák el azokat, és csak utána nyilvánuljanak meg.

Szijjártó megerősítette, hogy a kormány a szülők kizárólagos feladatának tekinti a gyermekek szexuális kérdésekkel kapcsolatos nevelését. Ebben Deutsch is egyértelműen fogalmazott. „Megvédjük a magyar gyerekeket, nem engedjük, hogy genderideológiai érzékenyítők lepjék el a magyar óvodákat és iskolákat".

Ehhez fontos eszköz a június 9-ei EP-választás, ahol Deutsch szerint „ki kell söprűznünk a brüsszeli bürokrácia háborúpárti, migránssimogató és genderideológiai őrületet képviselő tagjait, mint ahogy velük együtt a magyar dollárbaloldal Brüsszel-barát képviselőit, mert nekünk, fideszes és KDNP-s képviselőknek Brüsszelben is Magyarország az első."

Azt már Szijjártó tette hozzá, hogy a fideszeseknek nemcsak Magyarország, hanem a magyar demokrácia is elsőszámú prioritás. A külügyminiszter büszke a hazai demokrácia helyzetére, ugyanis azt egy adott állam lakói tudják legjobban megítélni, hogy demokrácia van-e, márpedig a jelenlegi kormány zsinórban négy választást is kétharmados többséggel nyert meg, ez a fajta felhatalmazás pedig azt jelenti, hogy a kormány igenis jól végzi a munkáját.

Szijjártó azt is mondta, hogy a magyar demokrácia megítélésében csak a magyar emberek számítanak, mások ítéletére nincs a kormánynak szüksége.Pedig ítélet érkezik külföldről. Mark Rutte leköszönő holland miniszterelnök például Magyarország térdre kényszerítéséről beszélt. Ezért nem is támogathatja a kormány, hogy a NATO főtitkára legyen.