Dagad a Sulyok Tamás botrány: érdekes dolgok derültek ki az első cégével kapcsolatban, már az alkotmánybíróság is...

Dagad a Sulyok Tamás botrány: érdekes dolgok derültek ki az első cégével kapcsolatban, már az alkotmánybíróság is megszólalt az ügyben

## Sulyok Tamás: A Rendszerváltás Kétes Üzleti Háttérrel

A HVG friss jelentése szerint Sulyok Tamás, akit nemrégiben köztársasági elnökké választottak, piramisszerű kereskedelmi és marketinghálózatot működtetett a rendszerváltás idején. A múltbéli üzleti tevékenysége felvet komoly kérdéseket az újonnan megválasztott államfő hátterével kapcsolatban.

Sulyok Tamás vállalkozásaiban aranyat, videókazettákat és legót is árultak. Azonban nem minden ment zökkenőmentesen. Előfordult, hogy az ügynökeik engedély nélkül árusítottak, ami miatt pénzügyőrök bezárták a bazárt. Ezek a megoldatlan ügyek kétségeket vetnek fel a vállalkozások átláthatóságával és törvényességével kapcsolatban.

Az RTL Híradó érdeklődésére az Alkotmánybíróság sajtóosztálya azt nyilatkozta, hogy a cég tevékenysége nem minősül piramisjátéknak, hanem az MLM (Multi-Level Marketing) elvén alapult, amely manapság is népszerű értékesítési stratégia. Az MLM lényege, hogy az értékesítők jutalékot kapnak az általuk toborzott ügynökök eladásai után is.

Sulyok Tamás maga azt állítja, hogy vállalkozásai soha nem okoztak jogszerűtlenül kárt senkinek. Azonban a múltbéli incidensek és a vállalkozásokkal kapcsolatos kritikák továbbra is árnyékot vetnek az új köztársasági elnök üzleti múltjára és hitelességére.

Ezek az újabb információk még inkább felhívják a figyelmet arra, hogy a közéletben szereplő vezetők üzleti múltjának átláthatósága és tisztasága létfontosságú a köztisztelet és a társadalmi bizalom megőrzése szempontjából. A közvélemény várhatóan további részleteket szeretne megtudni Sulyok Tamás üzleti múltjáról, és ezek az információk valószínűleg befolyásolni fogják az elnöki hivatalában betöltött szerepét és tekintélyét.