Curtis vallomás: Azért vagyok fideszes, mert így nőttem fel, nem azért, mert így akarta Orbán Viktor

Curtis beköltözött egy pár órára Hajdú Péterhez a Frizbi műsorában, ahol egy rövid időre felmerült az is, miért nem vett részt a rapper a gyermekvédelmi tüntetésen: „Szerintem az nem arról szólt [a gyerekvédelemről]. Az egy politikai tüntetés volt, nem a gyerekek javát szolgálta” – fogalmazott. Curtis azután táncolt vissza a tüntetésen való részvételtől, hogy meglátta, kik fognak felszólalni. Ezután az alábbi párbeszéd hangzott el:

„Curtis: Ha nem politikai tüntetés lett volna, elmegyek rá. (…)

Hajdú: Ha a Fidesz szervezte volna, elmentél volna rá?

Curtis: El, szerintem el.”


Curtis korábban is beszélt ősfideszességéről, most pedig ismét elmondta, hogy ő azért fideszes, mert gyerekkora óta Fidesz-szimpatizáns a családja: az azonban nem derült ki, hogy Curtis családja például milyen dinamikában válthatott liberálisból konzervatívvá – úgy, ahogy a Fidesz maga. „Vannak dolgok, amin nem változtat az ember” – folytatta Curtis, majd arról is beszélt, hogy „én egyetlen egy állami rendezvényen nem léptem fel, nem kaptam állami támogatást, nekem nem kellett nézettséget generálni állami szinten.” Hozzátette: nem is akarja, hogy „rákiabálják ezt”.

Curtis ezután elismételte, hogy fideszessége egy otthonról hozott dolog és nem azért van, mert „így döntött Orbán Viktor”. Kifejtette, hogy ő sem kérdezi meg másoktól, miért nem fideszesek, mert

„elfogadom azt is, hogy férfi férfival bújik ágyba (…) ugyanúgy elfogadom, hogy valaki fradista lesz”.


Később beszélt arról is, hogy azt azért menőnek tartotta, amikor Gyurcsány megosztotta a Belehalok című, Majkával közös zenéjét.

Több tízezren tüntettek februárban a Hősök terén a gyermekvédelmi rendszerben áldozatul esett gyerekek mellett, a Telexen élőben követtük az eseményeket, több videót is készítettünk, ezeket itt és itt tudja újra visszanézni.