Budapesten kezdte az aláírásgyűjtést Magyar Péter, és fehér sátrat kér

Szombat reggel elstartolt az aláírásgyűjtés a június 9-i önkormányzati és európai parlamenti választásokra, az EP-választásokon indulni akaró pártoknak 20 ezer érvényes ajánlást kell összegyűjteniük. Magyar Péter a Facebookon közzétette a Tisza Párt európai parlamenti képviselő-jelöltjeinek immár hivatalos rangsorát.

A listát Magyar Péter vezeti, a második helyen a jelöltek közül a legtöbb szavazatot begyűjtő hölgy, Dávid Dóra áll. A harmadik hely Tarr Zoltán református lelkésznek jutott, szerepel, akit azután rúgtak ki az állami munkahelyéről, hogy felszólalt Magyar Kossuth téri tüntetésén. A szavazáson a legtöbb voksot begyűjtő Dr. Kulja András a negyedik. A listán összesen 12 név szerepel, de Magyar szerint ez még bővülhet.

Mint írta, szombat reggeltől 14 budapesti helyszínen kezdték meg az aláírások gyűjtését, és vasárnaptól már vidéken is számítanak a támogatásokra. Magyar Péter a budapesti helyszínek közül először a Széll Kálmán teret látogatja meg, majd onnan megy tovább a többi aláírásgyűjtő helyszínre. Miután elkezdett szemerkélni az eső, követőit arra kérte, hogy akinek van, hozzon egy fehér sátrat, amelynek az oldalai nyitottak.