Botrány: állítólag már 2011-ben megjelent két dolgozó a városházán és elmondták mi történik a bicskei gyermekotthonban...

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Facebookon azt írta, hogy már 2011-ben, 5 évvel a későbbi feljelentések előtt a fővárosi fideszes városvezetés tudott arról, mi zajlik a bicskei gyermekotthonban, mégsem tettek semmit. Ekkor két dolgozó részletesen beszámolt arról a Városházán, hogy milyen körülmények között élnek a gyerekek.

Karácsony szerint ezután még öt évig folytathatták a gyerekek ellen elkövetett bűnöket azért, mert valaki vagy valakik nem tették a dolgukat és a kötelességüket. Kifejezte azt is, hogy az ilyen cselekedeteknek következményei kell legyenek.


A Főpolgármesteri Hivatal válaszában kifejtette, hogy Karácsony Gergely is támogatta Vásárhelyi János, a bicskei gyermekotthon p*ed*of*il igazgatójának fővárosi kitüntetését 2015-ben. Ezt követően Karácsony indított vizsgálatot annak tisztázására, hogy miként merült fel a kitüntetésre felterjesztett emberek között az igazgató neve, ha korábban már érkezett panasz ellene a városvezetéshez.