Bolond világ: Két és fél év börtönt kaphat a világklasszis focista

Vádat emeltek a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) korábbi vezetője, Luis Rubiales ellen, amiért annak akarata ellenére szájon csókolta Jenni Hermoso középpályást. Az ügyész két és fél év börtönbüntetés kiszabását kérte szexuális zaklatás és kényszerítés miatt, írja a DW. A börtönbüntetés mellett Rubialest legalább 50 ezer euró kártérítés fizetésére is köteleznék.

Az ügyészség kényszerítés miatt másfél év börtönbüntetést kért három másik személyre is: a női csapat korábbi edzőjére, a szövetség korábbi marketingigazgatójára és a férfi csapat igazgatójára.


Március közepén a rendőrség házkutatást tartott a Spanyol Labdarúgó-szövetség székhelyén és a korábbi elnök, Luis Rubiales lakásán korrupció és pénzmosás gyanúja miatt. A gyanú szerint Rubiales a spanyol Szuperkupa formátumát átalakította, és a kupa meccseit Szaúd-Arábiában helyezte át. Ezzel 40 millió eurót keresett a szövetség sorozatonként.

Rubiales körül a női futball-világbajnokság döntője óta áll a bál, az RFEF-elnök ugyanis a világbajnoki cím elnyerése után szájon csókolta a női válogatott egyik játékosát, Jennifer Hermosót. Másnap Rubiales bocsánatot kért, azonban többen lemondásra szólították fel, a FIFA fegyelmi eljárást indított, és felfüggesztette pozíciójából.

Az exelnök egyszer már belengette a lemondását, de végül visszavonta azt, és boszorkányüldözést emlegetett – mire az RFEF perrel fenyegette meg az elnökét. A dráma odáig fajult, hogy a szövetségi elnök anyja éhségsztrájkba kezdett, majd emiatt a nő másfél nap után kórházba került.