Megfagyott a levegő: megdöbbentő dolgot mondott Bayer Zsolt Ukrajnáról!

A publicista szerint Ukrajna egy "halállistát vezető latorállam".

Bayer Zsolt publicista blogjában hangsúlyozza, hogy a magyar kormány tagjai, beleértve a miniszterelnököt is, nem látogathatják Ukrajnát, mivel a szerinte "halállistát vezető latorállam" politikai tiltásokat rendelt el ellenük. Bayer Zsolt szerint, ha Ukrajna kapcsolatot kíván teremteni, akkor az ukrajnai vezetőknek Magyarországra kell látogatniuk. A publicista a kormánytagok tiltott beutazása kapcsán hangsúlyozza, hogy Ukrajna "halállistát vezet", és az utazás ilyen országba kockázatos lenne.

Az említett blogbejegyzés mellett, az hvg.hu információi alapján ismert, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter január 29-én előzetes egyeztetés után találkozik ukrán kollégájával, Dmitro Kulebával. A találkozó előtt két héttel Szijjártó halálos fenyegetést kapott az ukrán kormány részéről. Az e-mail szerint a tárcavezető számíthat egy robbanásveszélyes üdvözletre január 29-én, és javasolják neki, hogy rendeljen temetkezési szolgáltatást, hogy elkészülhessen a koporsója, amely az illeszkedjen a magasságához.





A fenyegetés ellenére a külügyminiszter nem mondott le a találkozóról, hanem megerősítették Szijjártó személyi védelmét, és értesítették a Terrorelhárítási Központot (TEK). Bayer Zsolt blogbejegyzése szerint a találkozó egy esetleges Orbán–Zelenszkij-tárgyalást készítene elő, de a publicista nem javasolja ezt a magyar miniszterelnöknek.