Beléptek a sikeres milliárdosok közé: Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata akkora nyereséget ért el ami páratlan... mutatjuk

Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata közös vállalkozásuk, a Top News Hungary Kft. révén kiemelkedő nyereséget ért el az előző évben. A cég a TWN nevű bulvároldalt üzemelteti, és 2022-ben 1,56 milliárd forint árbevételt könyvelt el, melyhez rendkívül magas, 85 százalékos profitráta társult. Az adózott eredmény, vagyis a nyereség a vállalat számára 1,36 milliárd forint volt.

A Top News Hungary Kft. kizárólag világháló-szolgáltatással foglalkozik, és az ágazaton belül rendkívül magasnak számító profitrátájával kiemelkedik a piacon, ahol általában 10-20 százalék közötti nyereség az átlagos.


Az RTL beszámolója szerint a cég a TWN bulvároldalt üzemelteti, azonban annak olvasótábora nem számottevő. A DKT Gemius adatai szerint például augusztusban naponta csupán 10 és 100 ezer látogatója volt, szemben a nagyobb oldalak 200 ezer és 1 millió látogatójával.

A vállalat beszámolója nem részletezi, hogy a Top News Hungary bevétele kizárólag egy cégtől származik-e.


Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata, a vállalat tulajdonosai, a cég 1,36 milliárd forintos nyereségéből végül 1,1 milliárd forintot vettek fel osztalékként. Mindezt csupán 9 alkalmazottal érték el, ami átlagosnak mondható az eredményességi mutatók tekintetében.



A cég előző évben is hasonló eredményeket produkált, hiszen akkor is 1,56 milliárd forint volt az árbevétel, és 1,33 milliárd forint az adózott eredmény.