Bayer Zsolt: Toroczkai egy gazember, az indiai vendégmunkásokkal semmi baj

Bayer Zsolt a Hír TV műsorában reagált Toroczkai László "leleplezésére", miszerint indiai vendégmunkások laknak a Trianon Múzeum Nagy-Magyarország Parkjában. A Mi Hazánk elnöke kifejezetten Bayert vette célba, mivel ő a Fidesz-párttagkönyves sajtómunkás és a Trianon Múzeum kuratóriumának tagja.

Bayer Zsolt a blogján megszokott stílusától eltérően visszafogott hangnemben reagált Toroczkai videójára. Elmondta, hogy mint kuratóriumi tag, nincs információja az alapítvány üzleti ügyeiről, és Toroczkai videójában hallotta először az indiai munkásokról. Válasza részletesen kifejti, Benedek Elek-idézettel és a Trianon Múzeum, valamint a magyarországi kínai közösség dicséretével fűszerezve. Az alábbi pontokban foglalható össze:

1. A Nagy-Magyarország Park szállásait bárki kibérelheti, jelen esetben egy multinacionális cég bérelte ki, hogy munkásainak biztosítson szállást. Az ebből származó bevételekkel tartják fenn a Trianon Múzeumot, amelyre Bayer nagyon büszke, és szerinte minden magyar családnak legalább egyszer el kellene látogatnia oda.

2. A parkban a indiaiak mellett "tisztességes, nagyszerű borsodi cigány emberek" is vannak elszállásolva. Ha az alapítvány nem adta volna ki a szállást az indiaiaknak vagy a cigányoknak, akkor a média azt kifogásolta volna, hogy Bayer Zsolték milyen "nácik".

3. Nincs semmi probléma az indiai vendégmunkásokkal vagy a Magyarországon élő kínaiakkal. Bayer szerint nem hallani róluk, hogy bűncselekményeket követtek volna el.

4. Bayer Zsoltnak semmi baja a nemzeti radikalizmussal, de Toroczkai Lászlót gazembernek tartja, aki életében semmit sem hozott létre, kivéve a tévészékház 2006-os ostromát.

5. A székházostrom miatt Bayer és a közönsége is haragszik Toroczkaira, aki a békés tüntetéseket követően rohamot vezényelt a székház védelmére védőfelszerelés nélküli "szőke copfos irodista rendőrlányok" ellen. Bayer szerint a 2006-os rendőri erőszakért is Toroczkai tehet, mert a rendőrök bosszút akartak állni a székházostrom miatt.


Bayer Zsolt kérdéseket vet fel Toroczkai magyarságával kapcsolatban, és a befejezésben arra biztatja a közönségét, hogy látogassanak el a Trianon Múzeumba.