Az eddigi legmegosztóbb építmény - Felcsúti okosiskola, 4,4 milliárdért, az is kiderült ki nyerte a beruházást

Az Endresz György Általános Iskola most egy új, modern és okos épülettel gazdagodott, melyet Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége épített fel.

A felcsúti iskola honlapján olvasható a következő mottó: "Hinnünk kell, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és azt a valamit bármi áron is el kell érnünk..."

Az iskola tizenhat tantermes és felszereltségében korszerű, állami beruházásban épült. Az épületben szertárak, foglalkoztatók, főzőkonyha, ebédlő és számos kiszolgáló részleg található, ahol a 21. századi okosiskolai elemek szolgálják a korszerű oktatási igényeket.

A felcsúti álom valóra vált, és Hadházy Ákos Facebook-oldalán megosztott néhány fotóval is illusztrálta a "kacsalábon forgó, 16 tantermes, padlófűtéses, légkondis, lelátós tornatermes" iskolát.


Az új iskolát az 1800 lakosú faluban 600 gyerek részére tervezték. A beruházást a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. végezte, eredetileg nettó 4 milliárd 549 millió forintos költségvetésből. Nemrégiben a kormány további 264 millió forintot biztosított az iskola ingóságainak beszerzésére a központi költségvetés Gazdaság-újraindítási Alap fejezetéből.