Az akkori igazságügyi miniszter már Schadl-ügy kirobbanása előtt le akarta váltani Völner Pált, de Orbán ezt megakadályozta

Magyar Péter: Az akkori igazságügyi miniszter már Schadl-ügy kirobbanása előtt le akarta váltani Völner Pált, de Orbán ezt megakadályozta

A volt igazságügyi miniszter, Varga Judit volt férje, Magyar Péter, egy közös Völner-Orbán fotó mellé posztolt egy rövid szöveget hétfő délelőtt. Ebben kifejti, hogy az akkori igazságügyi miniszter már jóval a Schadl-ügy kirobbanása előtt kezdeményezte Völner Pál államtitkár leváltását, azonban a miniszterelnök nem járult hozzá, így Völner a pozíciójában maradhatott.

Magyar Péter, aki a kegyelmi botrány kirobbanása óta aktívan nyilatkozik és kritizálja a NER-t, a közszférában betöltött pozícióit is feladta. Először egy nyilvános poszt alatt azt kommentelte, hogy többen hibáztak K. Endre kegyelménél. Novák és Varga lemondása után bejelentette, hogy lemond állami céges pozícióiról, és kritikákat fogalmazott meg a rendszer működése ellen.


A volt igazságügyi miniszter, Varga Judit, aki 2019 júliusától 2023 júliusáig töltötte be a miniszteri tisztséget, érintett volt a Völner Pál államtitkárt és Schadl Györgyöt érintő korrupciós botrányban. A botrány 2021-ben robbant ki, amikor Schadl és 21 társa, köztük Völner, korrupcióval, vagyon elleni bűncselekményekkel és pénzmosással vádolták meg. A nyomozati iratok alapján több olyan részlet került nyilvánosságra, ami arról tanúskodott, hogy Schadl hogyan próbált befolyásolni különböző intézményeket és személyeket az ügy érdekében.

De aki röviden képbe akart kerülni, annak ezt a videónkat ajánlom: