A háttérben: Mészáros Lőrinc bevásárolt Németországban, Ausztriában és Horvátországban is - óriás vállalatokat szerzett meg

## Mészáros Lőrinc: Folyamatosan keressük az új lehetőségeket

A magyar milliárdos üzleti birodalma tovább bővül külföldi akvizícióval. A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group Zrt. leányvállalata nemrégiben felvásárolta a bosznia-hercegovinai Lukavac Cement d.o.o. céget az osztrák Asamer Baustoffe AG-től – jelentette be a cég az MTI-nek.

Ezzel a lépéssel a Mészáros Csoport immár Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, Romániában, Ausztriában és Németországban is jelen van. Mészáros Lőrinc az üzleti tranzakcióval kapcsolatban kifejtette: "Örömmel tölt el, hogy a Mészáros Csoport tovább bővíti külföldi leányvállalatainak hálózatát, ami lehetővé teszi számunkra, hogy ne csak a hazai piacon, hanem a nemzetközi színtéren is sikeresen működjünk. A Lukavac Cement d.o.o. egy stabil és eredményes ipari vállalat, amelynek felvásárlása jelentősen hozzájárul az alapanyagellátás stabilitásához Magyarországon. Célunk, hogy ez a vállalat erős alapot nyújtson a cégcsoportunknak az építőiparban való növekedéshez. A jövőben továbbra is folyamatosan keresni fogjuk az új lehetőségeket mind a hazai, mind a nemzetközi piacon."

A Lukavac Cement d.o.o. vállalatot 1974-ben alapították, majd 2001-ben az osztrák Asamer csoport sikeresen privatizálta. A cég éves termelési kapacitása 700 ezer tonna klinker és több mint egymillió tonna cement. Emellett a vállalat 50 százalékos részesedéssel rendelkezik a Vijenac mészkőbányában, amely más üzemek és építőipari vállalatok számára is adalékanyagot szállít. A cég tevékenységét 2014-ben bővítették készbeton gyártással, amelynek betonüzemei Szarajevóban és Banja Lukában találhatók.