A felcsúti futballbevételek meghaladták a 100 milliárd forintos határt - tao-pénzek, állami támogatások és vállalati adományok ...

### Felcsúti Elitalakulat: Veszteséges az NB I-ben, de Továbbra is Támogatásban Részesül

A felcsúti profi futballklub, a Puskás Futball Club Kft. tavaly elszenvedett 1,5 milliárd forintos vesztesége nem csupán gazdasági kihívásokat vetít előre, hanem figyelmeztetést is jelent a támogatói kör számára. Bár a klubnak nem ment jól, megőrizte munkatársainak, játékosainak fizetését és az átlagbér is növekedett. A Puskás Akadémia alapítványa azonban továbbra is rendkívül nyereséges maradt, 1,5 milliárd forint pluszban zárt tavaly.

Az Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc által alapított, Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány masszív bevételcsökkenést tapasztalt, ugyanakkor jelentős nyereséggel zárt. A támogatók figyelmét felhívják a nagyobb erőfeszítésekre, mivel az éves bevétel jelentős csökkenést mutatott.

Örömteli hír azonban, hogy a felcsúti futballbevételek végre meghaladták a 100 milliárd forintos határt. Az elmúlt évtizedben összesen 112,5 milliárd forint bevétele volt a felcsúti foci számára. Ezekben a bevételekben a profi futballklub és az utánpótlás-nevelésért létrehozott alapítvány is részesült, melyek nemcsak tao-pénzekből, hanem állami támogatásokból és vállalati adományokból is részesültek.

A pénzügyi eredményeket figyelembe véve a felcsúti stadion, a Makovecz-kazánház, a sportcsarnok és az ifjúsági sportszállóból felnőttbarát, 4 csillagos szállodává átalakított hotel is megépült. A munkálatok nagy részét Mészáros Lőrinc vállalatai végezték el, melyekért természetesen fizetséget kaptak.

A felcsúti futballklub jelenlegi gazdasági helyzete és a támogatások folyamatos áramlása azt mutatja, hogy a helyi futballberuházások és infrastrukturális fejlesztések továbbra is prioritást élveznek a térségben. A veszteséges eredmény ellenére a fenntartott támogatások bizakodásra adnak okot a jövőbeli fejlődés tekintetében.