80 ezer forintos pénzbüntetéssel megúszta a milliárdoscsemete, hogy tönkretette egy család autóját, egészségét, és lelki békéjét

Az igazság mérésének furcsa módja: a magyar ügyészség és a luxusnyaralásokra járó aranyifjú

A magyar ügyészség döntéseinek sokszor ellentmondó jellege nem ritka téma a közbeszédben. Egy friss eset ismét rávilágít arra, hogy az igazságérzetet és az igazságszolgáltatást néha nehéz összeegyeztetni.

2022-ben történt, hogy egy jogerősen eltiltott fiatalember 70 milliós luxusautójával súlyos balesetet okozott. Az áldozatok, Krisztina és párja, az életükért imádkoztak, mikor látva a gyorsan közeledő Mercedes-AMG GT C Roadstert, mely végül becsapódott az ő autójukba. A motorházat teljesen eltüntette, és csak szerencsének köszönhetően úszták meg a dolgot.

Krisztina súlyos sérüléseket szenvedett, fizikailag és lelkileg is hosszú időn át gyógyulnia kellett. Még ma is pszichológushoz jár, és az autópályán való vezetést is félve viseli a baleset emléke miatt.

Az elkövető nem más, mint egy ismert milliárdoscsemete, aki már korábban is hasonló veszélyes manővereket hajtott végre az autójával. Videói a TikTokon arról tanúskodnak, hogy nem egyszer életveszélyesen driftelt, száguldott a Mercedes-AMG GT C Roadsterrel.

A baleset után azonban az igazságszolgáltatás furcsa módon cselekedett. Annak ellenére, hogy az elkövető már jogerősen el volt tiltva a járművezetéstől, és súlyos károkat okozott, mindössze 80 ezer forintos pénzbüntetést kapott. Ráadásul az áldozatok felé sem jelentkezett bocsánatkéréssel.

Az ügyészség nem látta bizonyítottnak, hogy az áldozatok súlyos sérüléseket szenvedtek, így csak szabálysértésért vonták felelősségre az elkövetőt. Eközben az aranyifjú luxusnyaralásokra jár, és közösségi médiájáról eltüntette az életveszélyes mutatványokat, most már csak az exkluzív utazásairól oszt meg tartalmakat.

Az eset ismételten rávilágít arra, hogy az igazságszolgáltatásnak sokszor nem sikerül megfelelően mérlegelnie az elkövetett cselekmény súlyát és az áldozatok szenvedését. A jogrendszer bizalmát újra és újra próbára teszik az ilyen esetek, és sokan jogosan kételkednek az igazságosságában.

Nyitóképünk illusztráció forrás google