Egy több mint 20 milliós sportpálya felújítást látsz a képen - de ez még nem minden

Hatalmas meglepetés, óriási fordulat: úgy tűnik, a mezőszemerei sporttelep (gaztenger) kivételesen nem (csak?) a korrupció, "csak" az emberi ostobaság eredménye. Miután reggel posztoltam a 22 milliós gaztengerről (felújított sportpályáról), képeket kaptam az eredeti állapotról illetve több helyről információkat arról, mi is mehetett itt félre. Ezek alapján ez történhetett:

-A falu kapott 22 milliót sportpálya felújításra a Belügyminisztériumtól, de valamiért csak a megvalósítási határidő előtt röviddel kezdtek vele foglalkozni. (erről szól a 2018 októberi jegyzőkönyv is)
-Gyorsan kiválasztottak egy vállalkozót, kértek több ajánlatot is, de így is csak december elejére készült el a munka. Decemberben viszont már nemigen lehet ugye füvesíteni, de a vállalkozó vállalta, hogy tavasszal elszórja a füvet.

-De tavasszal meg kiderült, hogy nincs víz a pálya mellett, amivel locsolni lehet a füvet- a sok százezer forintos fűmagért pedig kár lett volna.

-Amikorra odavezették a vizet, addigra viszont felverte az egészet a gaz.
-Az akkori polgármester meg egyszerűen betárcsáztatta az egészet, tönkretéve az addigi munkát, az előkészített talajt. . Lehetett volna újra kezdeni, de az már nem fért bele a vállalkozónak.
Így most a minisztérium kéri vissza a pénzt, a falu pedig a vállalkozóval pereskedik.
Egy dolog biztos továbbra is: Mezőszemere nem Felcsút...












Hadházy