Tagadni próbálja de előkerült egy hangfelvétel: 19 éves milliárdospalánta okozott halálos balesetet

Hangfelvétel bizonyítja, hogy valóban a 19 éves milliárdospalánta okozott halálos balesetet, bár most már tagadni próbálja

A tavaly Debrecenben történt halálos baleset áldozatának édesanyja szerint nem igaz, hogy az idő elmossa a fájdalmakat. „Iszonyatosan hiányzik a gyermekem. Még jobban mint a baleset utáni időkben.” – nyilatkozta az édesanya.

A dokumentum azért fontos, mert az akkor 19 éves fiú most ügyvédeivel együtt vitatni próbálja, hogy csakugyan ő lett volna a baleset okozója. Azonban a fenti mondatok perdöntőek lehetnek, mert ott Patrik világosan elmondja, hogy ő okozta a balesetet.

Agócs Anna, az áldozat édesanyja a Blikknek elmondta, hogy enélkül a trükközés nélkül is roppant nehéz még most is tudomásul venni fia halálát. A hangfelvételről, amit csak két héttel a baleset után volt lelkiereje meghallgatni, azt mondta: „Brutális volt szembesülni annak az embernek a hangjával, aki megölte a fiamat”.

A Mentőszolgálat felvételén szereplő párbeszéd kulcsfontosságú lehet az ügy kimenetele szempontjából. A dokumentum pontosan rögzíti, hogyan ismeri el a fiatal sofőr, hogy ő okozta a balesetet. Egyértelműen hallható, ahogy Patrik elmondja a mentőknek, hogy "megcsúsztam és nekipattantam az autónak", valamint a későbbi megerősítés, hogy ténylegesen halálos baleset történt.

Az édesanya fájdalmát és keserűségét tovább fokozza, hogy a fiatal vádlott most, egy évvel a tragédia után, tagadja a felelősségét. Azonban a hangfelvétel valóságtartalmát nehéz lenne megkérdőjelezni, hiszen közvetlenül a baleset után rögzült és a fiatal férfi önként adta az információkat a mentőknek.

Az eset további fejleményei még váratnak magukra, azonban a hangfelvétel bizonyítékként szolgálhat a bíróságon, és segíthet az áldozat családjának igazságszolgáltatásban való részvételében. A tragédia fájdalma és a bűnösség kérdése továbbra is nyitott, de a hangfelvétel hitelessége kulcsfontosságú lehet a tisztázásban.

Többek között a következő párbeszédet rögzítette e Mentőszolgálat akkor, amikor egy évvel ezelőtt Debrecenben:

– „Mi történt?”

– „A kanyarban megcsúsztam és … nekipattantam az autónak.”

– „Aha. Személyi sérülés?”

– „Mentő és rendőr kell!”

– „Forgalmi akadály?”

–„Nincsen. K. … gyertek gyorsan! Szerintem itt egy halálos baleset történt.”

– „Halálos?”

– „Igen.”

– „Tudják ellenőrizni az életjeleket?”

– „Nincsen életjel…” (…)