Megrázó részletek: levetkőztettek és a hideg utcán táncoltattak egy hajléktalant Pécsen

Két fiatalt tartóztattak le, akik január 7-én hajnalban megtámadtak és megaláztak egy hajléktalant Pécsen. A Pécsi Járásbíróság január 9-én egy hónapos letartóztatást rendelt el számukra. A vád szerint a két férfit bűncselekmény elhárítására képtelen, fogyatékosságával élő személy sérelmére elkövetett rablással gyanúsítják - ezt a Pécsi Törvényszék oldalán lehet olvasni.

Az áldozat egy korábbi munkabaleset következtében maradandó sérülést szenvedett, és január 7-én hajnalban enyhén ittasan aludt egy pécsi parkban. Ekkor közelítették meg a két részeg fiatal, felébresztették, és megkérdezték, miért alszik ott. Ezután pénzt követeltek tőle.

A hajléktalan állította, hogy nincs pénze. Ekkor a két fiatal kiüríttette vele a zsebeit, majd levetették vele a nadrágját, amit az egyikük átkutatott. Eközben többször megrúgták, majd levetkőztették a kabátjait és melegítőfelsőjét is, miközben folyamatosan sértegették és fenyegették.


A férfi ruháiból 3 ezer forintot raboltak el, és még az öngyújtóját is elvették, amelyet a melegítőjéből vettek elő.

De ez még nem volt elég számukra. Továbbra is fenyegették, majd arra kényszerítették, hogy teljesen meztelenre vetkőzzön, dacára annak, hogy a férfi fázott. A két fiatal utasításokat adott neki, hogy az utcán táncoljon, és kezükből evett különböző földről szedett magokat. Ezt követően brutálisan bántak vele, ököllel ütlegelték és rugdosták, ami koponyazúzódást eredményezett.

A két fiatal a rabolt pénzből sör vásárlására használta, majd folytatták az ivást. Mindkét gyanúsított büntetlen előéletű, de az egyikükkel szemben más büntetőeljárás is folyamatban van.

Az ügyész, a gyanúsítottak és az egyikük védője elfogadta a bíróság határozatát. A másik gyanúsítottnak, akinek védője nem jelent meg az ülésen, három napja van a fellebbezés bejelentésére.