Még a rendőrök is megdöbbentek: a gyerekeket a kutyáknak kidobott maradékkal etették a magyar falucskában

Borzalmas körülmények között élt egy bágyogszováti család, ahol a gyermekeket a kutyáknak kidobott maradékkal etették, miközben a napfénytől elzárva egy sötét házban laktak. A helyzet annyira elviselhetetlenné vált, hogy a gyerekek gyakran szenvedtek felső légúti hurutos megbetegedésekben, és a pelenkájukat is olyan ritkán cserélték, hogy kiütéses lett a bőrük.

Győr-Moson-Sopron vármegyei településen, Bágyogszováton, az egyik házban élő gyermekek tragikus körülmények között nevelkedtek. A házban állandóan erős dohányszag terjengett a szétdobált cigarettacsikkek miatt, ami a gyerekek gyakori betegségét is okozta. A helyzet súlyosbodott, amikor az apát lázasan találták otthon, de az elfogatóparancs miatt nem fordult orvoshoz. - szá molt be róla a blikk.hu

Az apa börtönbe vonulása után a gyerekek még kevesebb figyelmet kaptak. Olyannyira éhesek voltak, hogy előfordult, miszerint a kutyáknak szánt ételt kellett megenniük. Később az anya is elhagyta őket, magukra hagyva a gyermekeket, akik közül a legfiatalabb mindössze nyolc hónapos volt.

Az ügyben a vád szerint az anya ellen vádat emeltek, és akár hét és fél évre is rácsok mögé kerülhet. Az eset rávilágít arra, hogy a gyermekvédelemnek folyamatosan figyelemmel kell lennie az ilyen jellegű esetekre, és hatékony intézkedéseket kell hozni a gyermekek védelme érdekében.