Magyarország: A háziorvostól és az ügyeletről is elküldték a 13 éves kislányt, másnap reggelre meghalt

Egy 13 éves nagyecsedi lány tüdőgyulladásban halt meg, amihez a szülei szerint az orvosok késlekedése járult hozzá. A lányt először influenzaszerű tünetekkel vitték a háziorvoshoz, aki otthoni gyógymódot javasolt. Az állapota azonban romlott, és kedd estére már súlyosabb tüneteket mutatott, így a szülei elvitték a mátészalkai orvosi ügyeletre. Innen is hazaküldték őket, de két órával később a gyereksürgősségire kellett vinniük, mert a lány vért hányt és a szívére is panaszkodott.

A szülők szerint az orvosok későn vették észre a lány súlyos állapotát. Nem értették, miért nem végeztek vizsgálatokat az ügyeleten, és miért nem küldték egyből a sürgősségi osztályra. A lányt végül a mentő vitte a nyíregyházi kórházba, de már nem tudták megmenteni.


A szülők feljelentést tesznek az ügyben, hogy kiderüljön, volt-e valamilyen mulasztás az orvosi ellátás során. Az ügyben érintett háziorvos és az orvosi ügyelet nem nyilatkozott az esetről. A mátészalkai kórház azt közölte, hogy a gyermeksürgősségi ügyeletes orvos azonnali átszállítást kérte a nyíregyházi kórházba, de a lány állapota olyan gyorsan romlott, hogy már nem tudtak segíteni rajta.