Kitört a népharag: Ismét egy balesetveszélyesen előző rendőrautót vettek videóra

Néhány nappal korábban hasonló eset történt Keszthelynél az északi elkerülőn. Az incidensről egy autós készített egy videót, amit a Bp-i Autósok közössége oldalán osztottak meg. A leírásuk szerint a baleset csak centiken múlt.

Az autós az előzés során még azt hitte, hogy a rendőr az Opel után halad sebességtúllépés miatt. Később azonban meglepődött, mivel kiderült, hogy nem erről volt szó. A rendőr az első körforgalomban balra kanyarodott, míg az Opel a második körforgalom utáni kereszteződésben balra fordult. A videó készítője hozzátette, hogy mindenki folytatta az útját, mintha semmi rendkívüli nem történt volna, mintha mindannyian jól végezték volna a dolgukat.



Néhány napja az RTL számolt be egy kísértetiesen hasonló esetről, ami Székesfehérváron történt. Az ügyben akkor megszólalt az ORFK is.


Egy autós kamerája rögzítette, ahogy egy rendőrautó veszélyesen közlekedett a székesfehérvári Balatoni úton. A járőrautó a szemközti sávba áthajtva előzött meg egy furgont, emiatt a videót rögzítő autó sofőrjének le kellett húzódnia, hogy elkerülje az ütközést. Az autós az RTL.hu-nak küldte el a videóját, és azt írta: a rendőrautó nem használta a villogót, sem a szirénát, csak később, amikor mellette már elhajtott.

A rendőrség közlése szerint a járőr egy lakástűzhöz sietett, és "a feladat sürgős ellátása, az élet mentése miatt" elengedhetetlen volt az előzés. Éppen ezután kapott engedélyt a megkülönböztető jelzés használatára, amit alapvetően jóvá kell hagynia egy felettesnek vagy az ügyeletesnek. Ezt minden esetben rögzítik a Robotzsaru-rendszerben.