Így oldotta meg egy budapesti férfi, hogy többet ne parkoljanak a helyére - rendőrségi ügy lett belőle

Január 10-én hajnali 2 óra körül a rendőrség bejelentést kapott egy pestlőrinci utcán égő gépkocsiról. A katasztrófavédelem munkatársai az autó lángjait eloltották, majd a XVIII. kerületi rendőrkapitányság gyújtogatás gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. Az eset részleteiről a bpiautosok.hu számolt be.

A sértett autótulajdonos elmondta a rendőrségnek, hogy az elmúlt hetekben szomszédos kerületben többször is összetűzésbe került egy másik vezetővel, aki "méretesebb járművével" ugyanazt a parkolóhelyet választotta, ahová ő állt be.


A nyomozók bizonyítékokat találtak arra, hogy a másik sofőr a gyújtogatás időpontjában a helyszín közelében tartózkodott. Az azonosítás után, január 15-én, a XIX. kerületi lakásán elfogták a 69 éves férfit.


A férfi beismerő vallomást tett, és a hosszabb ideje fennálló konfliktusra hivatkozott, azonban nem nyújtott részletes magyarázatot a tettére. Rongálás bűntette miatt indult eljárás ellene, míg a kiégett autó tulajdonosa kártérítési igényt nyújtott be vele szemben. Az ügy jelenleg az eljárás és az eset további kivizsgálása alatt áll.