Ideszóltak külföldről, két óra múlva már TEk-esek térdeltek rajta - kiderült ki a férfi

2023. január 25-én a Német Központi Célkörözési Egység a Készenléti Rendőrség segítségét kérte, mivel úgy értesültek, hogy egy Németországban körözött férfi tartózkodhat Magyarországon, súlyos szexuális bűncselekmény elkövetése miatt. A körözött egy eislingeni férfit jelentett, aki egy budapesti pszichiátriai intézményben kezeltette magát.

A magyar rendőrség azonnal cselekvésbe lépett, ellenőrizte az információkat, majd helyszíni terepszemlét tartott. A 25 éves körözött valóban az intézményben tartózkodott, és az egészségügyi létesítmény tervezte elengedni. Azonban figyelembe véve a férfi korábbi agresszív dühkitöréseit és zavart pszichés állapotát, a rendőrség speciális bevetési egységét, a Terrorelhárítási Központot (TEK) is bevonta az elfogásba.





A TEK műveleti egysége két órán belül együttműködve a német kollégákkal sikeresen elfogta a német állampolgárt. A férfit a BRFK XX–XXIII. Kerületi Rendőrkapitányságára előállították, jelenleg kiadatási őrizetben van, és a további sorsáról az illetékes bíróság fog dönteni.