Meghalt egy kisfiú, egy kommentelőt bíróság elé állítanak rágalmazás miatt - kórház botrány

Egy hajdúsági faluban élő nőt hamarosan bíróság elé állítanak a kifejezett véleménye miatt.

Egy kisfiú tragikusan életét vesztette, miután hazaengedték a kisvárdai kórházból. Egy hajdúsági nő szigorúan kritizálta ezt a történést saját közösségi média platformján. Ennek következtében a kórház főigazgatója rágalmazás vádjával jelentést tett ellene.

Az eseményről eredetileg a Bors írt tavaly októberben. Egy Dombrádon élő 12 éves fiú komolyan megbetegedett, de a kórházban nem kaptak megfelelő ellátást, és végül életét vesztette. Az édesanyja elmondása szerint az orvosok csak azt javasolták, hogy igyon sok folyadékot. A család szerint a kórház hibája volt a tragédia.

A helyi lakos, aki Krisztina néven szerepel a cikkben, kiállt a család mellett a közösségi médiában. Egy videóban kifejtette véleményét, amelyben erőteljesen bírálta a kórház dolgozóit, és összefüggést vont a gyermek romáként való megkülönböztetése és az elhanyagolt orvosi ellátás között.

A felvétel eljutott a kórház főigazgatójához, aki rágalmazás miatt feljelentést tett Krisztina ellen. Úgy véli, hogy a nyilatkozatok súlyosan sértik a kórház jó hírét és megkérdőjelezik a szakmaiságát.

Krisztina hamarosan Püspökladányban áll bíróság elé az ellene indított eljárás miatt. Azonban úgy véli, hogy jogos volt a véleménynyilvánítása, és a betegjogi szabályok szerint joguk van tudni, mire számíthatnak az orvosi ellátásban.

Összességében Krisztina úgy látja, hogy a betegek bizalmát nem a véleményszabadság korlátozásával lehet visszaállítani, hanem azzal, hogy a kórház konkrét intézkedéseket tesz a tragédia kivizsgálására és az esetleges hibák kijavítására.