Érdekes külföldi hirdetésre bukkantak - nem akármilyen vendégmunkások fognak érkezni

Fülöp-szigeteki toborzóirodák egyre gyakrabban keresnek munkaerőt Magyarországra. Az ilyen típusú vállalkozások közül kiemelkedik a Peridot International Resources privát munkaerő-közvetítő ügynökség, amely 2001-es indulása óta filippínó szakembereket toborzott már Amerikába, Kanadába és Hongkongba is - tudósít a VG.

Magyarország is egyre népszerűbb célponttá válik a Fülöp-szigeteken dolgozók körében. Czomba Sándor, a foglalkoztatáspolitikai államtitkár korábban elmondta, hogy jelenleg több mint 10 ezren filippínó munkavállaló dolgozik Magyarországon, ami azt jelenti, hogy 2022-höz képest a számuk tavaly megháromszorozódott.

Ennek a növekedésnek köszönhetően olyan toborzóirodák is, mint a Peridot International Resources, aktívan hirdetnek állásokat Magyarországon. A cég közösségi média oldalán egyre gyakrabban jelennek meg magyarországi álláshirdetések. A legutóbbi, január 7-i bejegyzésében például kizárólag női munkavállalókat kerestek, akik rendelkeznek érettségivel, legalább 160 centi magasak, szakmai tapasztalattal rendelkeznek, különösen az autóipar területén, és jó kommunikációs készséggel rendelkeznek.

Korábbi bejegyzéseikben a cég már keresett munkavállalókat az Adventor Hotel számára pultos és karbantartó pozíciókra, valamint a WHC Személyzeti Szolgáltató Kft. részére péket, konyhai kisegítőt és takarítót is.