Az év behajtási botránya: bárki járhat így, milliókat szedtek be a magyar vőlegénytől

Egy nógrádi faluban szokatlanul zárult egy eljegyzés, amikor a vőlegény másfél évvel az éjszakába nyúló mulatozás után úgy döntött, hogy mégsem kívánja megvalósítani az esküvőt. A lány családja azonban nem hagyta szó nélkül ezt a döntést, és bánatpénzt követeltek. Aggodva az esetleges erőszaktól, a megdöbbent vőlegény végül kifizette az örömapának összesen 3,8 millió forintot – áll a Blikk cikkében.

Az örömapa őrizetbe vétele után a Blikknek beszámolója szerint a férfi szomszédai elmondták, hogy nagyon szereti gyermekeit, és talán ez vezethetett a döntése felé, amikor a vőlegény meggondolta magát az esküvőt illetően. Az iszogatásról szóló történet két éve kezdődött egy kocsmában, ahol a fiú kijelentette, hogy tetszik neki a vendéglátó lánya.



Az este folyamán megegyeztek a lagzi megtartásában, de másnap minden megváltozott: a vőlegény felkereste az örömapa házát, és visszamondta az egész egyezséget.

Az ügy azonban nem zárult le, és először fél millió forint bánatpénzt követeltek a férfitól, majd kéthavonta újabb hasonló összeget. Egy helyi lakos arról beszélt, hogy ismeri a család zsarolási módszereit, és ezt már korábban tapasztalta a Józsefvárosban is. A vőlegény csak akkor fordult a rendőrséghez, amikor már gyakorlatilag az összes megtakarított pénzét az elmaradt esküvőre költötte. A rendőrség január 12-én vette őrizetbe az örömapát, zsarolás miatt indítottak ellene eljárást.