Főoldal Sztárok/Gasztro Politika/Gazdaság Rendőrség Felnőtt Közlekedés Feliratkozás Olvasóink küldték
A minden bajra megoldást jelentő alkoholizmus!
Segítesz egy menekült családot? - Megöllek! - Videón egy elmebeteg.
Hadd menjenek a migránsok, de vigyék cserébe Orbánt is! Avagy az ország rendberakása 3 lépésben.
Unió: be kell fogadni a menekülteket, akinek ez nem tetszik az hagyja el Európát!
Ebben a blogban szeretném a véleményemet leírni egy népbetegségről, amely mára már eléggé meghatározó helyet foglal el a halálozást kiváltó okok közt. Ez a népbetegség az alkoholizmus.
Az állam által támogatott, minden bajra megoldást jelentő alkoholizmus.

Nagyvárosban élek, a munkahelyre sétálva legalább 1000 ember elmegy mellettem, és biztosra veszem hogy mindegyik közeli rokonságban él egy betegnek nevezett ronccsal, egy emberrel akinek egyetlen célja a teljes Öntudatlanság. Akik néha szabadidejükben olvasgatják írásaimat, azok tudják hogy nem vagyok részlehajló. A legtöbb témát igyekszem objektíven körbejárni. Az alkoholizmussal kapcsolatos írásom, szinte meghaladta képességeimet, mert érintettként nagyon nehéz úgy véleményt alkotnom, hogy az elfogadható legyen. Van alkoholista ismerősöm, igaz már csak exismerős. Én már döntöttem.

Egy alkoholistának minden új nap egy jó indok arra hogy leigya magát. Ha kapott segélyt akkor azt kell ünnepelni, ha nem kapott akkor amiatt kell beinni. Azért írom általánosságban a segélyt, mert ezek az emberek a legtöbb esetben már nem dolgoznak. Mint említettem betegként vannak számon tartva. A segélyre igazán rászorulók nem ezek az emberek.

Bizonyos csoportok egyből kést rántanak és ugranak ha egy szaklap vagy egy a sajátomhoz hasonló kis blogírás degradáló véleményt fogalmaz meg az alkoholistákról. Hatalmas szerencse, hogy ez engem annyira érdekel, mint az hogy egy valóságshow prostija kivel mit csinál pár száz Ft-ért.

Szóval az alkoholisták. Könnyű őket felismerni. Bármikor bármilyen körülmények közt biztosítanak téged afelől hogy nem alkoholisták. Ha találsz egy embert aki ránézésre alkoholista akkor ülj le vele és kérdezz meg tőle pár dolgot a családjáról, a világnézeteiről és arról hogy ő alkoholista-e. Az alkoholizmusra vonatkozó kérdésedre már jön is a válasz, hogy nem.
A másodikat, a világnézeteire vonatkozó kérdést fogja leghosszabban kifejteni, így nem árt ha felkészülsz rá hogy az iskolában szerzett közgazdaságtan és állampolgári ismeretek teljesen más megvilágításba kerülnek számodra. Valahogy az alkoholista emberek igazságérzete és társadalmi ismerete a legfejlettebb.

Az első kérdés a legfontosabb. A család. Nem az általa adott válasz miatt fontos, hanem mert a 3 kérdés közül ez az egyetlen ami kapcsolódik ahhoz a tényhez hogy az alkoholista embernek fontosabb a pia mint a szerettei.

A családra vonatkozó kérdésre a szokásos, „nem szeretnek, lenéznek, utálnak, én mindent megtettem értük, ahogy hazamegyek rögtön vitáznak velem” válaszokat fogod kapni. Itt ott bővebben, kiszínezve, bizonyítékokkal megtűzdelve fogod készen kapni a választ, de a lényege mind ugyanaz lesz. Az italozás fő oka a család.

Az én szolid véleményem, mint olyan emberé aki átélte hasonló ember társaságát az, hogy ha annyira nem bírja elviselni a családját, akkor takarodjon el az életükből.

Ha még van ép agysejtje akkor gondoljon bele milyen érzés amikor az akit szeretünk úgy beszél velünk mint a kutyával. És ugyanez az ember józanul a legjobb férj, apa, anya, barát vagy testvér.

Az én tapasztalatom az hogy az alkoholista ember józanon általában jó ember.
Bárcsak józanul is rohadék lenne, akkor tudná őt a család szívből utálni és nyugodtan a sorsára tudná őt hagyni. De a családtagok nem hagyják magukra. Bíznak benne, hogy az ő hozzátartozójuk lesz az az ezerből egy ember aki egy nap megáll és azt mondja, nekem a családom kell. Sok ember ettől a reménytől szenvedve éli le az életét.

Ha az alkoholistát magára hagyják utcán végzi, vagy ki tudja mi lesz a vége. Aztán a hétköznapi problémák mellett még az ő halála is a családtagok lelkén száradhat.

Az sem jó megoldás ha elzárnak tőle mindent, mert az alkohol hirtelen megvonása isten tudja mit hoz ki belőle. Nem beszélve arról hogy több órás ordítozás esetleg verekedés után a józan gondolkodású családtag megadja magát, mert nem bír már harcolni és talán mert nem akarja hogy a szomszéd néni túl sok betekintést nyerjen a családi hétköznapokba.

Mi akkor a teendő? Önkéntes elvonókúra, de oda nem megy el mert nem alkoholista. Magára hagyni szintén nem megoldás, mert a vér nem válik vízzé. Más kérdés hogy mi az amit még eltűrhetünk egy családtagnak.

Gondoltam megosztok veletek pár történést ami közeli ismerőseimmel megtörtént. Nem kellett sokáig kutatni az ismerősök családi szennyeseiben és máris voltak egyenként is borzasztó esetek.


Gabi egy 27 éves lány, művészeti főiskolás és remélem nem sértődik meg ha azt írom hogy nagy szájú de csupa szív lány. Őt könnyű felismerni bárhol is van, nem hiszem, hogy van még egy csaj aki Jamaica-s sapkát és bőr csizmát hord.

Édesanyja alkoholista, hosszú évek óta. Édesapja új életet kezdett, új család új gyerekek, Gabi már nem fért bele az új idillbe. Nem is akart elmenni, mert édesanyja számára már csak ő és az öccse maradt. A válás lezajlott és az édesanyának ez volt a legjobb alkalom arra hogy onnantól kezdve okkal igyon. Innentől kezdve bárki ivással vádolta rögtön előjött az aduásszal, hogy a férje elhagyta egy fiatalabbért és ő egy roncs, egy senki, nem akar élni és így tovább. Ilyenkor meg se hallotta azt a tényt hogy már előtte is ivott.

Gabit kérdeztem hogy melyik esemény volt az ami leginkább érzékenyen érinti, és bár nehéz volt kiválasztania, mégis sikerült egy alkalmat említenie.

„szokásos reggel, felkeltem, megreggeliztem Szilvinek (tacsi) és öcsinek is adtam kajcsit majd elindultam órára. 9 től 12 ig voltak előadásaim és délután lett volna még kettő de az egyiken beírtak haverok a jelenlétibe a másikon pedig nem vezettek jelenlétit így gondoltam irány haza. Na nem mintha annyira szerettem volna otthon leni, hanem öltöztem át és mentem dolgozni. A tescoba töltöttem chipset meg sok ...-t amikor volt szabadidőm. Hazaérve az én drága jó édes anyám a lépcsőfordulóban feküdt és a 2 szomszéd épp tanakodott hogy mentőt hívjanak vagy még több szomszédot. Mivel hazaértem segítettek bevinni és lefektetni anyucimat aki szépen összevizelte magát de ezt nem részletezem. Szörnyű élmény volt, felkelve nem beszéltünk egy szót sem, szerintem nem is emlékezett semmire. Másnap hogy a történet kerek legyen a földszinti nénike megállított hogy milyen szörnyű anyám van és tudok-e róla hogy mindig iszik. Meghallgattam, megköszöntem hogy aggódik nyugtáztam amit mondott majd otthagytam. Nem leszek álszent, megátkoztam az öregasszonyt. Fene tudja használt-e az átok”

Gabinak sikerült elköltöznie otthonról, az öccse is dolgozik már és a barátnőjéhez költözött úgyhogy most rendben mennek a dolgai. Az anyja hajléktalan szállón van, a lakását elvesztette.


A másik ember akit faggattam, az Gergő, egy idegesítő srác, nem veti meg az életet de inni nem iszik. Pesten dolgozik egy gyárban és minden egyes találkozásunkkor órákig meséli miért a gyári munkásnak a legnehezebb a dolga. Ezzel nem vitatkozom, bár van aki végbélkúpot tesztel napi 12 órában, ők biztos vitáznának vele.


Szóval Gergő meglepő őszinteséggel mesél a blogom számára apjáról, vagy ahogy ő hívja „tróger”-ről.

„amióta az eszemet tudom ivott. Anyám szerint kiskoromban rendes volt, jól mentek anyagilag a dolgok de a vállalkozása csődbe ment aztán jött a lejtő. Szokványos piás sztori. Munka one, pia annál több. Anyu robotolt, amint lehetett én is dolgoztam, majd ők elváltak és fater lelépett egy időre. Én elköltöztem anyámtól, majd 2 év múlva apám megjelent akit befogadtam. Jófejnek tűnt, beszélgettünk beköltözött. Nem kértem tőle egy fillért sem, szerettem volna talpra állítani. Nem sikerült. Pár hónap piálás után, meg azután hogy egy nap a sprórolt pénzemet lenyúlta elküldtem. Nem volt hajlandó elmenni, így a vége az lett hogy visszaadtam az albérletet hogy neki is mennie kelljen onnan. Később még láttuk egymást, jól összevesztünk mert szerinte nem segítettem eleget. Ennyi, a történet, talán még annyi hogy egy jó van a dologban, nem iszok egy kortyot sem, utoljára a középiskolában ittam. Gyűlölöm az italt meg azt is aki iszik. ”


Furcsa volt ezeket hallani, mivel haverom így tudtam hogy voltak gubancok de részleteket nem tudtam. Gergő a beszélgetés végén elmondta hogy sokáig elhitte, hogy tényleg ő nem volt elég rendes az apjával, de Enci a barátnője jó lelki támasz volt neki és végre eltűnt a lelkiismeretfurdalása amit az apjával kapcsolatban érzett.

Történetek ezreit lehetne felsoroltatni, de a lényeg mindig ugyanaz. Az alkoholizmus egyike a legszörnyűbb átkoknak amit egy családnak ki kell bírnia. De hol van a határ? Hol van az a pont amikor elég, mindegy hogy szeretjük, mindegy hogy családtag.?

Szerintem a legfontosabb hogy ne hagyjuk hogy bántson minket.

Remélem Ti megtaláljátok a választ magatokban, és ha megtaláltátok akkor írjátok meg nekem is mert nem jutottam előre ebben a kérdésben. Az álláspontom az hogy gyűlölöm az alkoholistákat és nem tudom elfogadni hogy egy olyan erős kötelék mint a család, nem képes az alkoholistát rávenni arra, hogy letegye az italt.


Aki jelen pillanatban is szenved egy alkoholistától, annak pedig azt üzenem hogy Önmagát nézze és lépjen tovább.


Szolgálunk és védünk! A rendőrség beengedi a menekülteket!
Van aki ejtőernyővel dobná vissza a bevándorlókat, van aki anélkül!
Orbán ahogy rongybabaként táncol! Meglettünk volna a látvány nélkül!
Íme a vagyonnyilatkozatok, érdekes a végeredmény...
Megoldódott a devizahitel probléma?
Balesetet okozott, majd elhajtott a Fideszes politikus!
Egy elkattant rendőr és a szolgálati tánc + videó
IQ teszt videó.... mindenkinek kötelező megnézi! - többször is!
Orbán Viktor beszéde a Kozma utcai zsidó temetőben
Feljelentett rendőrök: Egy kisebbségivel szemben folyt intézkedés!
10 kg krumplit ajánlottak a szavazásért, de nem kapták meg!
Gyurcsány: Rendreutasítottam az USA nagykövetét!
Orbán Viktor: Vert az apám és mindig volt egy kis skizofrén hajlamom
Felolvasott beszéd, de a lényeg: Orbán dinasztiát épít és nem országot!
Ingyen étel, de kik kérik Gyurcsány ebédjét?
Videón a férfi akit garázdaságért már többen is keresnek!
Újabb gúnyvideó Orbán Viktorról. Ez már mindennapos lesz?
Bicikli lopás nagy mestere + videó!
A kátyú elnyelte az autót, ilyen kátyúk még itthon sincsenek! + videó!
Ilyen bolti lopást még nem láttál + videó!
Verekedés az utcán, itt tart az ország + videó
Balatoni kikötő saját erőből, ne panaszkodj, zárkózz fel!
Szociális temetés avagy a szegény a halál után is szegény!
Közmunkásokat dolgoztatott a jegyző a saját udvarán!
Fidesz: Tehetségtelen kis majom vagy!
Verekedés és nevetgélés avagy egy család átlagos délutánja!
Ki az ostobább? Az albérlő, a főbérlő vagy mindkettő?
Ilyen lenne Magyarországon egy reklámfilm forgatás? Botrányos...
Tesco magyarázkodás videón... Az igazság?
Orbán: Most tiltakozzon mindenki az útdíj ellen!
Jobbik razzia... Áramlopás bejelentése + videó!
Orbán mesék. Tarol az interneten a gúnyolódó videó!
Az lettél, amire gyerekkorodban vágytál?
Titkosítás a Fidesz csodafegyvere!

thepost.hu

aki lemarad, az kimarad
Telefonlehallgatás bárhol, bármikor
Minek fizessen útdíjat egy öreg kommunista?
Virtuális séta a saját temetésünkön
Van a világűrben értelmes élőlény? És a Földön van?
El a kezekkel a Fidesztől mert a végén még valaki eltöri
Zenés, táncos napközi... Mi ez és kik ezek az 5 perces sztárok?
Miért nem fog a Fidesz megbukni...
Mi a különbség L.L Junior és közted? Vezess ittasan és megtudod!
Mindenkinek van hülye ismerőse a facebookon
Az ideális nő
Ő valójában csak a pénzedet akarja?
Amikor elkésel egy befizetni valóval...
Talán a magyarok nem elég jók a németeknek? Ebből a történetből kiderül...
Új Fidesz cél: plusz 1 millió bevándorló
Győzike látványa fizikailag okozott fájdalmat
Politika helyett kínozd magad délutáni zenecsatornákkal
Beszólok minden pártnak folyamatosan, de csak a Fideszesek támadnak
Kenyeret a népnek, devizahitelt mindenkinek!
A mi országunk egy száguldó vonat
Hogy merik pénzben mérni Jézus születését?
Hazánkon röhög a fél világ, de vajon a mi hibánk?
A tv-zés legalja volt, mégis mindenki nézte
Éhező gyermekek az ezer stadion országában...
Hogyan legyél gyökér sofőr?
Nem vagyok kommunista csak nem értek egyet a Fidesszel!
Klónok vagyunk és természetesen nem tudunk róla...
Szoktál még álmodni?
Túl sok a bamba turista a Tesco-ban
Sok hülye miatt félek elmondani, hogy ufót láttam
Ha jó filmeket akarsz látni
Érzeted már, hogy a jelen már megtörtént egyszer?
Mekkora lóvé van fogyókúra-bizniszben?
Boldog karácsonyt! Csak fel ne robbanjon a fejem!
Tömör vélemény a homoszexualitásról...

thepost.hu

aki lemarad, az kimarad

THE POST.HU
KATEGÓRIÁK
SZTÁROK / GASZTRO
POLITIKA
RENDŐRSÉGI HÍREK
FELNŐTT HÍREK
AUTÓ HÍREK
KÖZÖSSÉG
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE +
YOUTUBE
INSTAGRAM
Amit látsz, az a hír,
amit tudsz, az a háttér,
amit érzel, az a vélemény.