Főoldal Sztárok/Gasztro Politika/Gazdaság Rendőrség Felnőtt Közlekedés Feliratkozás Olvasóink küldték
Amikor már mindennek vége...
Segítesz egy menekült családot? - Megöllek! - Videón egy elmebeteg.
Hadd menjenek a migránsok, de vigyék cserébe Orbánt is! Avagy az ország rendberakása 3 lépésben.
Unió: be kell fogadni a menekülteket, akinek ez nem tetszik az hagyja el Európát!
Alapesetben nem írnék egészségről, mert azon kívül hogy odafigyelek magamra, nem nagyon értek hozzá. Amiért mégis belevágtam ebbe a blogba, annak az oka nem más int egy levél amit egyik blogom végén lévő felhívás miatt írtak nekem. Érdeklődve olvastam sorait, remélve hogy pozitív visszajelzést kapok írásaimmal kapcsolatban, vagy legalább egy kellemes hangvételű építő jellegű negatív kritikát.

Egyik sem volt. Egy 74 éves hölgy írta, részletesen kifejtette fájdalmát és elkeseredettségét és a levél végére írva már eldöntöttem megírom az általa leírt történetről a véleményemet. A történet lényege az volt, hogy 2013 áprilisában megállapították róla, hogy annak ellenére hogy a saját keze által termelt zöldséget fogyasztotta, és annak ellenére hogy a napi vitamin és folyadékmennyiség megvolt az életében, daganata van.

Ha valaki picit is képben van a daganatokkal kapcsolatban, akkor tudja hogy ez pontosan mit is jelent. Aki nem szakavatott, annak elég ha annyit mondok hogy nem egyenlő az általános hőemelkedéssel,

A néni tudta mit jelent, alig több mint 4 évvel a történtek előtt halt meg a férje ezen betegség más válfajának köszönhetően. Végig kísérte férjét a betegség megállapításától egészen addig a bizonyos délutánig amikor utolsó kávéját megitta az „öreg” és végleg elaludt.

A néni a férje halála után vágyta a halált, legalább annyira mint minden érett fiatal aki 56 évet leélt a társa mellett, majd a mindenható bármilyen vélemény vagy álláspont kikérése nélkül egyik percről a másikra elveszi tőle. Sokszor elképzelte milyen is lesz a halál, de most hogy az örök árnyék lakóinak szele meglegyintette, rögtön kétségbe esett.

Mit is tegyen, kinek szóljon, ki fogja őt segíteni amikor a lányát a mai napig ő segíti, és velük mi lesz? Ezek a kérdések játszódtak le benne, majd erejét összeszedve egy kapaszkodónak szánt mondat hagyta el az ajkát orvosa felé: mit tehetünk?

Kapaszkodót remélt, egy vigasztalást, kutatási eredményeket a legújabb orvosi kezelésekről, egy telefonszámot, egy szakember elérhetőségét, bármit ami célt rak a szeme elé. Úgy gondolom az ember képes átvészelni a legszörnyűbb állapotokat is, ha lát célt a szeme előtt. Egy társadalom életében a céltalanság felér egy népirtással.

A néni a kérdéseire válaszként annyit kapott, hogy az ilyenkor szokásos eljárások a kora miatt nem alkalmazhatóak. Hogy ezt ki dönti él és helyes-e ez vagy sem azt nem tisztem eldönteni. Az orvos hozzátette hogy próbálkozzon alternatív gyógyászattal, de a néni erről csak annyit tudott ami régi típusú filmekből megmaradt benne. Semmi jót. A beszélgetésük lezárult, az orvos már fel is készült a következő betegre és az aszisztens-sel már a közben telefonáló rokon betegségét tárgyalták.

A néni gondolta az a bizonyos kapaszkodó jár neki, ezért ismét rákérdezett, arcátlanul megszakítva a fontos eszmecserét mire azt a választ kapta, hogy ha gondolja keressen fel másik orvost, hogy az is megerősítse ezt a dolgot.

A néni nem értette ez most mit jelent, hiszen ő nem a diagnózisban kételkedett, ő csak egy megoldást akart egy szakembertől. Ahogy említettem volt, egy célt szeretett volna.

Úgy gondolta nem kérdezősködik tovább, elindult kifelé és közben ismét arra gondolt hogy a lányát megkéri nézzen utána az alternatívnak nevezett dolgoknak. Kilépett, aztán még mielőtt bezárta volna az ajtaját a helységnek ahol közölték vele a reménytelenséget, visszalépett fél lábbal a felakasztott táskájáért és egy mondatot hallott ami hallatán legszívesebben hagyta volna a táskáját és kirohant volna még a kórházból is. szégyellte volna számon kérni az orvost, főleg ha nem is ő rá vonatkozott a mondata. De ki másra vonatkozott volna? Talán az övével egy időben mással is közölték hogy a betegségi statisztikák vezetője, a krónikus betegségek koronázatlan királya már így vagy úgy jelen van az életében és kora miatt nincs remény a gyógyulásra?

„legalább nem kell többet aggódni a nyugdíjért”

Nyugdíj, hogy a francba jön ide a nyugdíj? Életét végig dolgozta, ha nem volt munka akkor a kert volt a munkahely. Talán nem ő rá vonatkozott. Talán mégis. Lényegtelen. Ágyúval lőni egy légyre.

Nos, erről az eseményről kellene véleményt írnom. Véleményt anélkül hogy befolyásolna a saját családomon belüli hasonló betegség és anélkül hogy 8 sorban caps-lock-os betűkkel trágár és szép magyar kifejezésekkel tarkítva ítélkezzek az említett „orvos” felett.

Nem szabad általánosítanom. Nem szabad soha, de itt főként nem. Személyes tapasztalatom az orvosokkal nem túl sok van, hála istennek (ki szeret orvoshoz járni), ami tapasztalatom van az pedig pozitív. Tény hogy ha közölték volna velem a végítéletet akkor nem tudnának olyat mondani ami jól hangozna.


Gépiesített a világ, futószalagon jön az étel, futószalagon jön a munka, futószalagon jönnek a betegségek is és a betegek is. Az orvos is csak ember, és ahogy egy autószerelő tesz a szerelt autóra megjegyzéseket , úgy az orvos sem különb. Egyetlen probléma van csak. Az autónak nincs lelke. Most az autós újságok képviselői a monitort törik össze emiatt a kijelentésem miatt, de a tény az tény. Embert emberként kell kezelni. Emberek vagyunk, érző lények. Egy mosoly nem kerül sokba, de sokat ér. Egy gonosz buta megjegyzése kimondva elszáll, de ha betalál akkor nagyon fáj.

Csak annyit mondhatok és legyen ez a végkövetkeztetés. Ha emberekkel dolgozunk bánjunk úgy velük, mintha mi ülnénk magunkkal szemben. Nem kell a betegeket hamis reményekkel áltatni, de nem lehet egy emberi lénnyel közölni hogy nincs remény. Az orvostudomány legújabb vívmányai, az alternatív gyógyászat bizonyítottan hatásos módszerei legyenek az orvos kezében. Tartsa a zsebében úgy mint egy pajzsot, aminek a célja megvédeni önmagát attól hogy ártson, hogy embertelen módon bánjon emberekkel.

És ami a legfontosabb, ha hallunk valamit és úgy gondoljuk rólunk szól akkor vonjuk kérdőre. Nem csak azért mert akkor jól odamondhatjuk a magunkét az illetőnek, hanem azért is mert ezzel a lépéssel belátja az adott illető hogy ilyet nem lehet csinálni és a következő embernél talán humánusabb lesz.

Írja meg Ön is történetét, kritikáját nekem, mert tényleg érdekel, hogy mennyire elterjedt jelenség a nemtörődömség kicsiny világunkban.

Email címem: blogkapcsolat@gmail.com

Szolgálunk és védünk! A rendőrség beengedi a menekülteket!
Van aki ejtőernyővel dobná vissza a bevándorlókat, van aki anélkül!
Orbán ahogy rongybabaként táncol! Meglettünk volna a látvány nélkül!
Íme a vagyonnyilatkozatok, érdekes a végeredmény...
Megoldódott a devizahitel probléma?
Balesetet okozott, majd elhajtott a Fideszes politikus!
Egy elkattant rendőr és a szolgálati tánc + videó
IQ teszt videó.... mindenkinek kötelező megnézi! - többször is!
Orbán Viktor beszéde a Kozma utcai zsidó temetőben
Feljelentett rendőrök: Egy kisebbségivel szemben folyt intézkedés!
10 kg krumplit ajánlottak a szavazásért, de nem kapták meg!
Gyurcsány: Rendreutasítottam az USA nagykövetét!
Orbán Viktor: Vert az apám és mindig volt egy kis skizofrén hajlamom
Felolvasott beszéd, de a lényeg: Orbán dinasztiát épít és nem országot!
Ingyen étel, de kik kérik Gyurcsány ebédjét?
Videón a férfi akit garázdaságért már többen is keresnek!
Újabb gúnyvideó Orbán Viktorról. Ez már mindennapos lesz?
Bicikli lopás nagy mestere + videó!
A kátyú elnyelte az autót, ilyen kátyúk még itthon sincsenek! + videó!
Ilyen bolti lopást még nem láttál + videó!
Verekedés az utcán, itt tart az ország + videó
Balatoni kikötő saját erőből, ne panaszkodj, zárkózz fel!
Szociális temetés avagy a szegény a halál után is szegény!
Közmunkásokat dolgoztatott a jegyző a saját udvarán!
Fidesz: Tehetségtelen kis majom vagy!
Verekedés és nevetgélés avagy egy család átlagos délutánja!
Ki az ostobább? Az albérlő, a főbérlő vagy mindkettő?
Ilyen lenne Magyarországon egy reklámfilm forgatás? Botrányos...
Tesco magyarázkodás videón... Az igazság?
Orbán: Most tiltakozzon mindenki az útdíj ellen!
Jobbik razzia... Áramlopás bejelentése + videó!
Orbán mesék. Tarol az interneten a gúnyolódó videó!
Az lettél, amire gyerekkorodban vágytál?
Titkosítás a Fidesz csodafegyvere!

thepost.hu

aki lemarad, az kimarad
Telefonlehallgatás bárhol, bármikor
Minek fizessen útdíjat egy öreg kommunista?
Virtuális séta a saját temetésünkön
Van a világűrben értelmes élőlény? És a Földön van?
El a kezekkel a Fidesztől mert a végén még valaki eltöri
Zenés, táncos napközi... Mi ez és kik ezek az 5 perces sztárok?
Miért nem fog a Fidesz megbukni...
Mi a különbség L.L Junior és közted? Vezess ittasan és megtudod!
Mindenkinek van hülye ismerőse a facebookon
Az ideális nő
Ő valójában csak a pénzedet akarja?
Amikor elkésel egy befizetni valóval...
Talán a magyarok nem elég jók a németeknek? Ebből a történetből kiderül...
Új Fidesz cél: plusz 1 millió bevándorló
Győzike látványa fizikailag okozott fájdalmat
Politika helyett kínozd magad délutáni zenecsatornákkal
Beszólok minden pártnak folyamatosan, de csak a Fideszesek támadnak
Kenyeret a népnek, devizahitelt mindenkinek!
A mi országunk egy száguldó vonat
Hogy merik pénzben mérni Jézus születését?
Hazánkon röhög a fél világ, de vajon a mi hibánk?
A tv-zés legalja volt, mégis mindenki nézte
Éhező gyermekek az ezer stadion országában...
Hogyan legyél gyökér sofőr?
Nem vagyok kommunista csak nem értek egyet a Fidesszel!
Klónok vagyunk és természetesen nem tudunk róla...
Szoktál még álmodni?
Túl sok a bamba turista a Tesco-ban
Sok hülye miatt félek elmondani, hogy ufót láttam
Ha jó filmeket akarsz látni
Érzeted már, hogy a jelen már megtörtént egyszer?
Mekkora lóvé van fogyókúra-bizniszben?
Boldog karácsonyt! Csak fel ne robbanjon a fejem!
Tömör vélemény a homoszexualitásról...

thepost.hu

aki lemarad, az kimarad

THE POST.HU
KATEGÓRIÁK
SZTÁROK / GASZTRO
POLITIKA
RENDŐRSÉGI HÍREK
FELNŐTT HÍREK
AUTÓ HÍREK
KÖZÖSSÉG
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE +
YOUTUBE
INSTAGRAM
Amit látsz, az a hír,
amit tudsz, az a háttér,
amit érzel, az a vélemény.