Főoldal Feliratkozás Magyarország    2018-12-11
Orbán-Chuck Norris videó: el sem hiszed hogyan mutatta be magát Orbán!
2 év alatt 20 milliárdot szórtak el határon túli focira Orbánék!
Dőlt a pénz a határon túli futball támogatásába az elmúlt két évben. Leginkább azok a klubok jártak jól, melyek kapcsolatban vannak a felcsúti akadémiával.

Nagyon beindult a magyar kormány a határon túli futball támogatásában. Az elmúlt két évben nyolc csapatnak 20 milliárd forint jutott a magyar állami költségvetésből, ennek a pénznek a fele olyan akadémiákhoz és klubokhoz került, melyek szoros kapcsolatban állnak Orbán Viktor felcsúti futballbirodalmával, esetleg Mészáros Lőrinc a tulajdonosuk.

A pénz másik fele is alapvetően „baráti” helyekre került, például Seszták Miklós kedvenc Kisvárdájának ukrán terjeszkedését vagy a felcsúti telephellyel is rendelkező Pharos 95' Zrt. tulajdonosának szlovéniai kalandját segíti.

A támogatások legnagyobb részét az állami tulajdonú Bethlen Gábor Alapon keresztül folyósítják. A BGA Zrt.-t a határon túli magyarság azonosságtudatát és kultúráját erősítő, illetve szülőföldjén való boldogulását segítő beruházások támogatására hozták létre. A határon túli foci számára a 2016-os, illetve 2017-es év végi „nagy pénzszórás" során különítették el a támogatások döntő többségét.

Az elmúlt két évet tekintve a legtöbb pénzt a szerb harmadosztályban szereplő Topolya kapta. A csapat természetesen a Puskás Akadémia szerződött partnere, a tulajdonosa pedig Zsemberi János, aki az Orbán Viktor által személyesen támogatott Vajdasági Magyarok Szövetségének (VMSZ) önkormányzati képviselője.
A Topolya 2015-ben lett a felcsútiak partnere, egy évre rá pedig már kaptak is 3 milliárd forintot a Délvidéki Futball Akadémiára. A pénz annyira hamar jött, hogy ekkor még a nevezett intézmény nem is létezett.

A Topolya felnőttjei között ekkor egyetlen magyarul beszélő játékos volt.

A második legtöbb pénzt – szigorúan az elmúlt két évet tekintve – a Székelyföld Labdarúgó Akadémia és annak alközpontjai kapták, közel 4 milliárd forintot.

A csíkszeredai focicsapat 2013 őszén nyitotta meg a székelyföldi akadémiát, illetve annak Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson, Baróton és Sepsiszentgyörgyön lévő alközpontjait. A beruházás a kezdetektől fogva a magyar állam segítségének köszönhette létét. Hogy pontosan mennyi pénzt kaptak a magyar adófizetőktől az induláshoz, azt sajnos nem közölték a nyilvánossággal, és a Bethlen Gábor Alap honlapján sem sikerült megtalálnunk az erre vonatkozó információt. Alsó hangon is több százmillió forintról lehet szó.

A székelyföldi akadémia indulása óta a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia szakmai felügyeletével és anyagi támogatásával működik. A 2016-ban elkészült, lelátóval kombinált kollégiumi épületre maga Mészáros Lőrinc is adott 300 milliót, kiegészítve a magyar állam 1,2 milliárd forintos támogatását.

A magyar–székely együttműködés legígéretesebb gyümölcsének jelenleg az a 17 éves Tamás Nándor tűnik, aki 2017 nyarán került Felcsútra, ám ott egyelőre csak a klub III. osztályban játszó tartalékcsapatában szerepelt, viszont bemutatkozott már a román U18-as válogatottban is, és a felnőtt csapatban is szerepet kaphat hamarosan.

A Munkácsi Labdarúgó Akadémia a Kisvárda ukrán partnerintézménye, ahonnan egyre nagyobb mennyiségben érkeznek ukrán tehetségek a kisvárdai utánpótlásba, illetve a nagycsapat keretébe. Seszták Miklós városának tao-pénzekből felturbózott csapata az alsóbb osztályú FC Munkács képében talált külföldi partnerre. A beruházás nemcsak a 2,65 milliárd forintos magyar támogatásból Ukrajnában épülő akadémiát foglalja magába, szorosan kapcsolódik hozzá a hamarosan elkészülő kisvárdai akadémia is. Munkácson a magyar lakosság aránya nem éri el a 9 százalékot.

Az Orbánnal jó kapcsolatot ápoló Világi Oszkár dunaszerdahelyi csapatának akadémiája 2,1 milliárdhoz jutott a magyar költségvetésből. A DAC-ot emellett a magyar olajmulti, a Mol is bőkezűen támogatja, a nevét viselő Mol Aréna építésére 2 millió eurót költött a cég.

A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Eszék 2 milliárd forinthoz jutott a költségvetésből, természetesen ez a csapat is a Puskás Akadémia partnere. Mészárosék 2016 elején vették meg a csődközelben lévő klubot, és olyannyira nem aprózzák el a horvát projektet, hogy 2017-ben már dobogón végzett a csapat, aminek rögtön két stadiont is építenének, meg persze egy akadémiát.

Szerencséjükre az eszéki fejlesztés a magyar kormány nemzetpolitikai stratégiájának részeként bízvást számíthat a magyar adófizetők milliárdjaira is, noha a 2011-es cenzus adatai szerint
a 108 ezres lélekszámú városban 0,91 százalék volt a magyar lakosság koncentrációja, ami egészen pontosan 979 főt jelent.

A KFC Komárno stadionjára, illetve akadémiájára 1,94 milliárd forint jutott. A koncepcióról eddig nem sok derült ki, sőt, a főszponzorát épp elvesztő, kiesés ellen küzdő FC Komárom csapatánál nem kis meglepetést okozott, amikor decemberben kiderült, hogy a magyar kormány egy új stadiont ajándékozna nekik majd' 6 millió euróból. A bejelentésnek semmi előjele nem volt, de ettől még persze nagyon hálásak érte, és cserébe megpróbálnak bent maradni a másodosztályban.

Bár a futball terén még várni kell a befektetés eredményeire, a milliárdok valószínűleg jól kamatoznak majd határon túli szavazatokban a tavaszi választásokon.

A diósgyőri csapat partnereként fejlesztésre érdemesnek talált rimaszombati akadémiára 1,5 milliárd forintot különített el a magyar kormány, így hamarosan két magyar pénzen futtatott szlovák akadémia is vetélkedhet a helyi tehetségekért. Már legalábbis azokért, akik valamiért nem maradnának inkább a magyarnál sokkal jobb, nemzetközileg is jegyzett játékosokat termelő szlovák utánpótlásban (Skrtel, Hamsik, Skriniar, hogy más ne mondjunk).

Ez a projekt még szinte el sem indult, nem úgy a Zalaegerszeg tulajdonosának szlovéniai vállalkozása. Végh Gábor, a Pharos 95' tulajdonosa 2017 nyarán lett a lendvai Nafta 1903 labdarúgóklub elnöke. A Pharos 95' készítette a felcsúti akadémia pályáit, telephelye is van a településen, a tulajdonosa szoros üzleti kapcsolatban áll Mészáros Lőrinccel, a cég a stadionépítések nagymenője, és nem mellesleg ők adományozták a felcsúti akadémiának az ott található Puskás Ferenc szobrot. A magyar állam 1,3 milliárd forinttal segíti a lendvai akadémiát, de hogy mit remélnek a dologtól, miközben Szlovénia mind futball, mind gazdasági téren Magyarország előtt jár, az nem igazán egyértelmű.

Forrás: Index
Saját autója ölt meg egy embert Kunszentmiklóson!
Tesitanárt bántalmazott az újkígyósi nagymama!
Orbán Viktor félmeztelenül hadonászik egy baseballütővel a francia hetilapban! + Fotó!
Szerelme árulta el Freddie Mercuryt!
Halálos baleset: Lerobbant az autójuk az M3-ason, letarolta őket egy kamion! + Videó!
Tragédia a ringben: Akkora ütést kapott a bunyós, hogy belehalt! + Videó!
Több milliárd forintot ad az Orbán-kormány a török menekültügynek!
Kerekesszékes férfit vert össze és rabolt ki egy 13 éves fiú Érden!
Autójával együtt tűnt el a budapesti taxis, a rendőrség is keresi!
Charlie Sheen teljesen kétségbeesett: szülei eltűntek a malibui tűzvészben!
Orbánékkal feltörölték a padlót Helsinkiben!
Pécsi Ildikó fegyveresekkel dobatná ki unokáját a lakásából!
Pokol az az M0-áson: 0 kilométeres dugó van a tragédia miatt!
Háborúba kezdett az Alfa Romeo: csúnyán beszól a németeknek!
Ez a face poszt verte ki a biztosítékot Orbán ellenes körökben!
Jó szomszédság: Karácsonyfát állítottak az Audi szélvédőjébe!
Erre a körözött BMW-re csaptak le a rendőrök!
NAV: Milliárdos adócsalás Borsodban!
Génmódosítás és ember kísérlet: meddig játszunk még Istent?
Egyesült Államok káosz: havazás és áram kimaradás!
Rabolni akart de nem tudott kiszaladni az ajtón ez az észlény!
Elkapta a rendőrség az állatkínzó kutyafutárt!
Munka nyugdíj mellett, ez kell a megélhetéshez!
Orbánnak egy új üzenete van: Túlórázzon az anyád!
Durván megszívatták a bunkó autóst!
Nyomozás: hangok mondták Barbinak hogy mit csináljon!
Tragédiával indult a reggel Székesfehérváron!
Ilyen amikor Orbánnal szembe megy a saját média birodalma!
RTL botrány: egymásnak estek a mentorok az X-faktorban!
Piramis tetején kapták rajta a fiatal párt! + videó
Ezt a BMW-t találták egy eldugott garázsban!
Orbán Ráhel így piheni ki magát: fél milliós táskával sétálgat Bécsben!
Csatornába csapódott ez az autó Fejér megyében!
Videón a BMW ami szakadékba zuhant!
Szörnyű: videó rögzítette ahogy vonat elé lökik ezt a férfit!
Magyar iskola terror: ez a fiú tartotta rettegésben a társait!
Mészáros Lőrinc most az 1 milliárdos parkolójával dicsekszik!
Orbán kemény üzenete azoknak akik ellene vannak!
BMW x5 VS tengerparti homok! + videó
Elfogták az iskolai fenyegető videó készítőjét!
Orbán fél: Minden reggel azzal kelek hogy valahol megtámadnak!
Újabb tragédia: ez az autó csapódott a családi háznak!
Orbán újabb kijelentésén nevet mindenki!
Újabb rommá tört BMW: ki gondolta hogy megcsúszik??
Milliókat nyert egy vetélkedőn a csomagtartós gyilkos!
Durva baleset: terepjáró és vonat rohant egymásba!

thepost.hu

aki lemarad, az kimarad
Ezért kellett villámgyorsan kiüríteni a magyar Tescót!
Végre: vádemelés ezek ellen az állatkínzók ellen!
Halálos tragédia: frontálisan ütközött a BMW és az Audi!
Orbán bármit megtehet! - ez most kiverte a biztosítékot sokaknál!
Részletek és videó a csomagtartóban talált halott nő ügyében!
Durva nyilatkozat: Schumacherről beszélt a Forma-1 ura!
1 év alatt 250 milliárdra hízott a Mészáros birodalom!
Idióta: Játékbankot akartak kirabolni ez a betörő!
Ez okozta a hétvégi tragikus karambolt!
Alig ment 80-al mégsem tudta megfogni a BMW-t!
Orbán-Chuck Norris videó: el sem hiszed hogyan mutatta be magát Orbán!
Orbán veje újabb 13 luxus lakást vásárolt meg!
Orbán Ráhel kifinomult ízléséről beszélnek a hozzáértők...!
Ezek a szurkolók fogtak össze az állatokért az állatkínzók ellen!
Pancser: majdnem 7 évet kapott patikarablásért ez a férfi!
Botrány: szándékosan hajtott a fának ez a busz sofőrje!
Két év börtönt kapott Orbán jóbarátja!
Letartóztatták a viccelődő utast a repülőn!
Látnod kell: körbepárnázta a BMW-t koccanás ellen!
Rommá törte a BMW-t a türelmetlen sofőr!
Felhívta a rendőrséget, hogy meg akarja ölni Orbán Viktort
Videó: Egy lavórban él a 19 éves lány, akinek csak feje van
Házilag barkácsolt hamis rendszámmal futkározott ez a SEAT!
Olyan pofont kapott Orbán amilyet még soha!
Ilyen amikor egy kosaras túl sok Michael Jackson videót néz!
Pancser: feleségének küldte el a szeretőnek szánt üzenetet ez a férfi!
Ilyen amikor együtt él az ex-feleség és a mostani!
Rohamosan nő a betöltetlen állások száma!
Alfa Romeo amit nem engedtek gyártani!
Kínos vége lett a magamutogatásnak! + videó
Az új M3 tartogat még meglepetéseket!
Köszönet az állatvédők munkájáért! - rengeteg állatka hálás nektek!
Híres lett a cica aki bonyodalmat okozott az esküvőn!
Csokis-karamellás omlós keksz sütés nélkül!

thepost.hu

aki lemarad, az kimarad
Esküvő lefújva: durva dolog derült ki a vőlegényről!
A párom közölte: a kutya megy vagy ő...!
Állásinterjú: mit lehet és mit nem! + egy videó amit ne vegyél komolyan!
Nem ért egyet a facebook a 183 milliós büntetéssel!
Minden évben kiadnak egy összehajtható mobilt!
Több ezer év börtönt kapott ez a katona!
Időjárás: köd, hideg és figyelmeztetés több megyére!
Vonat gyürte alá ezt az autót!
Új fejlemények a VV Fanni ügyben!
Mi jöhet még?- egyenesedik a pisai ferde torony
Bolondok vagyunk: nálunk a legdurvább a Black Friday?
Durva: a nyílt utcán lőtték agyon az óvónőt!
A megmentett cica le sem száll a megmentőjéről!
Durva: íme az Audi R8 ami kettészakadt!
Videó rögzítette milyen rövid idő alatt lopták el a BMW terepjárót!
Durva balesetet szenvedtek a helyszínre kiérkező rendőrök!
Romantika: 120 as tempónál esett egymásnak ez a pár a magyar autópályán!
Nem fogod elhinni mit vásárolt Orbán!
Szombathelyi trafikrablás: kétgyermekes családanyát lőtt arcon ez a férfi!
VV Radics:bizonyos nőket meg lehet verni!
Ennyi pénzt ér Orbán feje!
Méregdrága de túl könnyen törik az új iPad!
Elrendelték a Soros-hajó lefoglalását!
Bennszülöttek ölték meg az amerikai turistát!
A facebook leállásáról cikkez a sajtó!
Ittasan vezetett:vádat emeltek a Viszkis ellen!
Elfogták a férfit aki lelőtte a magyar nőt ma reggel!
Ez egy zseni: 1,5 milliárdos nyereséget fialt Mészáros biztosítója!
Továbbra is felvette halott édesanyja nyugdíját ez a nő!
Hóhelyzet: három megyére adtak ki figyelmeztetést!
Will Smith fia vallott a másságáról!
Megrázó: elkerülhetetlen volt a vonatszerencsétlenség!
Repülő motorokkal támad a rendőrség!
Százhatvanöttel száguldozott Budapesten ez az autós!

thepost.hu

aki lemarad, az kimarad
Káosz és teljes útlezárás az M7-esen!
84 emeletet zuhant az emberekkel teli lift!
Videón a legújabb parlamenti verekedés!
Okos telefon indítja be a legújabb Ladát!
Nézd meg Orbán Ráhel legújabb projektjét!
Íme a BMW M5 800+ lóerővel!
Hihetetlen: megmászta Lengyelország legmagasabb hegyét és egy mosakodó cica várta ott!
Brutális véget ért a hétvégi gyorsulás!
Isten szekere az Alfa Romeo Montreal!
Íme N. Zoltán az ország legpancserebb autó tolvaja!
Íme az igazi cigánypecsenye receptje!
Munkaerőhiány: több mint 80 ezer betöltetlen állás van!
Ezért vagy depressziós az együttlét után!
7 jel amiből tudod, hogy ki az igazi lelki társad!
Robot nagyhatalommá válhat a KIA!
Kóbor kutyusokat engedett be az IKEA a zord időjárás miatt!
Újabb fejlemény a bántalmazó matektanár ügyében!
Tűzvész: napokig őrizte a magára hagyott házat ez a kutyus!
Ez a télapós alkalmazás durván megfenyegette a gyerekeket!
Újra leszállunk a Marsra!
Ismét nőket támadtak meg Budapest belvárosában!
2 hét alatt 50 ezer gyorshajtás volt ebben a kis faluban!
Nézd meg a sofőr nélküli hótolót! + videó
13 ember fagyott meg alig két hónap alatt!
Külföldi buszsofőrök szelik majd a magyar országutakat!
Késett a vonat? - mutatjuk mennyi pénz jár vissza!
Ennyit költöttek a képviselők üzemanyagra: csak erős idegzetűeknek!
Nézzük ebből hogy mászik ki Orbán! + videó
Renault botrány: letartóztatták a cégvezért!
Megint itt tartunk: sorra dölnek be a jelzáloghitelek!
Beszélt a szökevény: új információk kerültek nap világra észak-koreáról!
Ennyire retteg Orbán? Kormányzása eddigi leggyávább intézkedését készül meghozni!
Kiesett egy férfi az 1-es villamos ajtaján! Eszméletlenül feküdt a földön hosszú percekig! + Fotó!
Ettől hülyébb balesetet jó ideig nem fog látni! + Videó!

thepost.hu

aki lemarad, az kimarad

THE POST.HU
KATEGÓRIÁK
SZTÁROK / GASZTRO
POLITIKA
RENDŐRSÉGI HÍREK
FELNŐTT HÍREK
AUTÓ HÍREK
KÖZÖSSÉG
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE +
YOUTUBE
INSTAGRAM
Amit látsz, az a hír,
amit tudsz, az a háttér,
amit érzel, az a vélemény.