Hetek alatt lett milliárdos egy nulláról induló cég - érdekes mivel foglalkozik a cég...

A lélegeztetőgépek beszerzéséhez hasonlóan hatalmas üzlet üzembe helyezni azokat. A Külügyminisztérium megrendelésén nem több tucat, hanem csak két vállalkozás osztozott, meglehetősen furcsán. Az eszközök beüzemeléséről szóló, a hvg360 birtokába jutott szerződésekből az is kiderült, hogy Szijjártó Péter tárcája nemcsak irracionális mennyiségű lélegeztetőgépet vett feleslegesen százmilliárdokért, hanem a beérkezettek közül szintén észszerűtlenül sokat bontatott fel, nézetett át és raktároztat közülük – további súlyos milliárdokért

Ha több cég jelentkezne egy lélegeztetőgép-beüzemelésről szóló megbízásra, ön kinek adná a munkát: egy évekig alkalmazott és bevétel nélkül vegetáló, szállítmányozó és programozó kft.-nek, vagy több évtizede a területen dolgozó, kiterjedt referenciákkal bíró vállalkozásoknak? Nem, nem beugratós kérdésekkel szórakoztatjuk, ez valós felvetés volt 2020 nyarán a Külügyminisztériumban (KKM).

Szijjártó Péter tárcája – ahogy júliusban megírtuk – a tavaszi Covid-pánikban két hazai vállalkozással kötött szerződést össze/felvásárolt lélegeztetőgépek üzembe helyezésére, illetve el- és kiszállítására: az orvosi diagnosztikai piacon régóta jelen lévő Endo Plus Kft.-vel és az eredetileg közúti fuvarozással foglalkozó Pannon Cargo & Sped Kft.-vel.

A két szerződés közül már e minimális adatokból gyaníthatóan az utóbbi az érdekesebb, a birtokunkba jutott szerződések pedig maximálisan igazolják a prekoncepciót. Az Endo Plus bruttó 1,5 milliárdos keretösszegű megbízása sem szakmai, sem anyagi szempontból nem tűnik kirívónak: a megállapodás szerint a cég szettenként 768 ezer forintos szolgáltatási díj fejében vállalta a gépek előkészítését, kiszállítását, beüzemelését és a kezelésükhöz szükséges betanítást (egy szett egy lélegeztetőgépből, egy betegőrző monitorból, 10 gépenként egy központi monitorból és öt gyógyszerpumpából áll).





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....