Elege lett a magyar Lidlnek a csalókból - lépnek

Megunta a Lidl a csalók támadásait, összerakott egy kisokost, hogyan érdemes elkerülni az átveréseket.



Ahogy a bankok, a boltláncok nevével is gyakran visszaélnek a csalók, különböző játékokat hirdetnek, amelyeknek semmi köze az adott céghez és próbálnak adatokat kicsalni az emberekből.

A magyar Lidl az utóbbi időszakban több visszajelzést kapott, amelyek szerint ismét több olyan hamis Facebook- és Instagram-profil a boltlánc nevét nevét, valamint logóját megtévesztési szándékkal használták fel.

A cég a következőket javasolja annak érdekében, hogy mindenki elkerülje a hamis oldalakat és átveréseket.

Keresni kell a kék pipát. Ez jelzi azt, hogy a Facebook és az Instagram által hitelesített, ellenőrzött profilról van szó.
Ha gyanús az oldal, ellenőrizni kell a nevét! A hivatalos Lidl-oldalak neve: Facebook –@LidlMagyarorszag; Instagram – @lidlhu
A boltlánc azt kéri, ha valaki gyanús oldallal vagy átveréssel találkozik, akkor jelentse azt a Facebook vagy az Instagram felé, ezzel megakadályozhatja, hogy másokat is becsapjanak a csalók.
Ha egy oldaltól olyan személyes megkeresést kap valaki, amire nem számított, semmiképp ne válaszoljon, reagáljon rá, amíg nem ellenőrizte a forrás hitelességét.


Az adathalászok elleni védekezéshez hasznos kisokost állított össze a Nemzeti Kibervédelmi Intézet is, ezt is tanácsos átböngészni.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....