A román kormány szerint elég korrupciógyanús ügyleteket visz véghez a magyar kormány Romániában

Románia budapesti nagykövete egy békéscsabai rendezvényen azt mondta, a magyar kormány erdélyi gazdaságfejlesztési programjáról nem volt egyezség a Florin Cîțu vezette ideiglenes román kormánnyal, és az nem is adta hozzájárulását ezekhez a támogatásokhoz – írja a transindex.ro.

Marius Lazurca, Románia budapesti nagykövete egy békéscsabai rendezvényen, Semjén Zsolt KDNP-s miniszterelnök-helyetteshez intézett üzenetében kijelentette, hogy a magyar kormány Erdélyben lefolytatott gazdaságfejlesztési programjáról nem volt egyezség a román kormánnyal, és az nem is adta hozzájárulását ahhoz, hogy ezeket a támogatásokat életbe léptessék. – a Transindex.ro portálról

Marius Lazurca csak megerősítette azt a korábbi állásfoglalást, amit a román külügyminisztérium adott ki, és amely szerint semmilyen szintű kétoldalú egyezmény nem létezik Magyarország és Románia között a Pro Economica Alapítvány révén működtetett gazdaságfejlesztési programról.

A nagykövet határozottan leszögezte, hogy a román fél azt kéri, hogy a program lebonyolításába vonják be a román hatóságokat is, valamint hogy a programot átláthatóan, a román törvényeket, az Európai Unió belső piaci szabályait és a romániai regionális fejlesztési stratégiákat tiszteletben tartva, diszkrimináció nélkül bonyolítsa le.

A román kormány szerint elég korrupciógyanús ügyleteket visz véghez a magyar kormány Romániában.

A 19,9 milliárdos költségvetésű Székelyföldi Gazdaságfejlesztő Programban 5293 benyújtott pályázatból 4986-re ítéltek mezőgazdasági támogatást, a szerződések aláírása a múlt héten kezdődött.

A támogatottak 80 százaléka természetes személy, 20 százaléka Fideszhez köthető romániai cég, a székelyföldi gazdálkodók 25 százalékos önrésszel legfeljebb 15 ezer eurós (mintegy 5 millió forintos) támogatásra pályázhattak.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....