Kiderült kik voltak azok akikre lecsapott a TEK - elképesztő amit csináltak


Egészen elképesztő ügyben vizsgálódik a rendőrség. Az egyik, Devecserhez közeli vadásztársaság tagjai minden jel szerint nem csak vadgazdálkodással és az erdő védelmével foglalatoskodtak: óriási területükön az öles fák rejtekében jókora marihuánaültetvényt is dédelgettek.


A zsaruk augusztus 6-án rendeltek el nyomozást, miután a Veszprém megyei település közelében 298 tőből álló mesterséges kannabiszültetvényre bukkantak. Egy 24 és egy 52 éves férfit fogtak el, akikről biztos forrásból megtudtuk: vadászok. Mivel fegyverrel rendelkeznek, a Terrorelhárító Központ munkatársai is besegítettek a két héttel ezelőtti elfogásukban.

A Blikk telefonon érte utol az érintett vadásztársaság elnökét, aki megerősítette, hogy az ő területükön történt az incidens. Elmondása szerint csak az idősebb férfi volt tagja a társaságnak, de a fiatalabb is hivatásos vadászként tevékenykedett. Az ő feladata vadőrként a vadak etetése és a terület gondozása volt.

– Összesen hatezer hektár a vadásztársaságunk területe, amit fizikai képtelenség bejárni. A tagjainknak semmilyen rálátása nem volt a tevékenységükre, ekkora területet lehetetlen átfésülni a bejárásokon. Még most sem tudjuk pontosan, hogy hol volt az ültetvény. A rendőrség még nem keresett meg hivatalosan. Azt sem tudjuk, mióta csinálhatták, semmi szokatlant nem láttunk rajtuk – magyarázta a Blikknek Szabó György

A rendőrségi razzia után tartottak egy vezetőségi gyűlést, a tagok nagy része pedig csak ekkor értesült a történtekről. Így volt vele Molnár Levente, Tüskevár polgármestere is, aki a vadásztársaság titkáraként gyakran jár a területen. Jól ismerte az azóta letartóztatott fiatalt, Szilárdot és az egyébként méhészettel foglalkozó Zsoltot is, aki évtizedek óta az egyesület tagja.

– Az idősebb férfi vadászmester volt, minden, a vadászattal kapcsolatos feladatért ő felelt. Így a kilövéseket, leadásokat, elszámolásokat, és a vadkíséréseket is ő intézte. A munkáját mindig tökéletesen végezte, soha nem volt rá panasz. Még mindig azon gondolkodunk, miért nem tűnt fel senkinek ez az egész, pedig heti szinten találkoztam velük. Az elfogásuk előtti napokban helikopter és drón is körözött a levegőben, elképzelhető, hogy így bukkantak az ültetvényre a rendőrök – nyilatkozta a polgármester. Hozzátette: neki is van földje a vadászterületen belül, de azon csak akácfák nőnek.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....