A Fidesz alapító tagja: Eljön még az idő, amikor a Fidesz-tagságot ki fogják satírozni az emberek az életrajzukból

Kardos József elmondta, a Fidesz 2010 után vált a NER lovagok pártjává, ez a folyamat elsősorban Simicska Lajos kiszorítása után kezdődött meg, amikor elkezdtek egy új oligarcha-kört fölépíteni maguk körül.



A cél az volt, hogy legyen a fideszes politikusok körül egy vagyonos csoport, akik támogatni tudják őket és gazdasági hátországot biztosítanak nekik.



Kardos szerint lehet, hogy már Orbán Viktor sem tudja irányítani az „újgazdag ficsúrokat”, de politikailag mindenképpen ő felel az egész folyamatért. Abban is biztos, hogy mindez tudatosan történt, nem pedig véletlenül, vagy a miniszterelnök háta mögött:



Mészáros Lőrinc egy tudatosan felépített figurája Orbán Viktornak.



A Fidesz alapító elmondta, mindenki tudja azt, hogy Mészáros nem a saját képességeinek köszönheti a vagyonát, hanem zárt ajtók mögött született döntéseknek, amiket a miniszterelnök rendelt el. Az egy politikustól természetes, hogy Orbán Viktor ennek ellenére próbálja megőrizni magáról azt a képet, hogy ő bérből és fizetésből él. Intelligens annyira, hogy tudja, ő nem urizálhat. A környezetének hihetetlen gazdagodása már a jövöről szól, hogy mi lesz vele, ha egyszer megbukik és hogyan tudja majd életben tartani a pártját.



Kardos szerint Orbán Viktor 2010-ben becsapott mindannyiunkat, mert új alaptörvényt fogadott el a megválasztása után. Ezért az ellenzéknek egy alkotmányozó nemzetgyűlés összehívását és új alkotmány létrehozását kell célként kitűznie.

Hozzátette, a miniszterelnök egy cinikus gazember, akit csak a saját érdekei vezérelnek, semmi más nem érdekli. Ezért eljön még az idő, amikor a Fidesz tagságot ki fogják satírozni az életrajzokból.









Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....