Kapaszkodj meg: Megvan, mikor nyúlnak bele Orbánék az árstopokba

Itt a bejelentés.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Hír TV műsorában arra a kérdésre, hogy mikor döntenek az árstopok jövőjéről, azt válaszolta:

“Legkésőbb a jövő héten”.

Gulyás Gergely hozzátette: ezek sokat segítettek és segítenek a családoknak, ezért szeretnék minél tovább fenntartani őket.

Előreláthatólag október 1-én jár le a benzinárstop és az élelmiszerárstop, amivel a kormány a piaci ár alatt tartja az árakat. A hitelmoratórium és a kamatstop december 31-én jár le. Gulyás Gergely múlt héten a kormányinfón azt mondta: “Mindig meghatározott időrend szerint döntünk”.

A Telex kereste a Miniszterelnökséget, hogy mikor döntenek az árstopok hosszabbításáról vagy kivezetéséről, ám

nem kaptak választ.

Orbán Viktor miniszterelnök január 12-én jelentette be, hogy a magas infláció miatt február elsejétől korlátozzák egyes alapvető élelmiszerek árát. A kormányzat először tavaly november 15-én rögzítette 480 forintban a 95-ös benzin és a dízel literenkénti árát a magas infláció miatt. Azóta többször is meghosszabbították a rendelkezéseket.

Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter még május közepén azt mondta: “Amíg az infláció ilyen magas, nincs semmi ok arra, hogy az árstopot kiengedjük”.

Ezt követően június végén úgy fogalmazott: “Ma már jobban kell tartani a recessziótól, mint az inflációtól”.

Gulyás a Hír TV-nek az árstop mellett, kifejtette véleményét az Európai Parlament csütörtökön elfogadott jelentéséről, amely megállapítja, hogy Magyarország folyamatosan távolodik az Európai Unió alapértékeitől, és 2022-re már inkább a “választási autokrácia” jelző illik az országra.

Gulyás erre úgy reagált: “Születik

egy értéktelen papír,

ahol néhány szélsőséges képviselő leírja a saját véleményét, aminek az Európai Parlamentben többsége van”.

Orbán Viktor csütörtökön hasonlóan minősítette az Európai Parlament jelentését, amit viccnek nevezett. Gulyás azt is elmondta, ezek az állítások politikai véleménynyilvánítások azért, mert a magyar választópolgárok nem úgy szavaznak, ahogy Brüsszelben szeretnék.

A csütörtökön megszavazott állásfoglalás ugyan nem jár semmilyen konkrét következménnyel vagy szankcióval, azonban kihatással lehet az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalásokra. A testület ugyanis a napokban hoz döntést arról, hogy elfogadja-e a magyar kormány válaszát és tervezett intézkedéseit a jogállamisági mechanizmus keretében elindított eljárásra – vagy elutasítja, és az Európai Tanács elé viszi az ügyet. Ennek a procedúrának pedig az lehet majd a következménye, hogy

Magyarország jelentős mennyiségű európai forrástól esik el.

Gulyás szerint az uniós pénzekhez nem a magyar állam jutna hozzá, hanem a tanárok, az egészségügy, a gazdaság. A miniszter hozzátette, Brüsszelben olyan magyar képviselők vannak, akik havi több mint ötmillió forintot keresnek, és azon dolgoznak, hogy a tanároknak ne lehessen megemelni a pénzét. A kormány régóta az EU-val való megállapodástól teszi függővé az ágazat béremelését.

(telex.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen