Pofátlan magyarázattal álltak elő a taxisok: Ezért ők a kivétel minden intézkedés alól

Látszik, hogy kiktől fél a kormány.

A kormány legutóbbi döntése értelmében a 480 forintos hatósági áron már csak a magánszemélyek, a taxisok és a mezőgazdaságban tevékenykedők tankolhatnak.

„Sokan és sokféle módon keresnek magyarázatot arra, hogy a taxisok miért kedvezményezettjei az utóbbi napok kormányzati bejelentéseinek. A találgatások helyett inkább racionálisabb okai vannak a döntéseknek”

– mondta az Országos Taxiszövetség elnöke.

Úgy véli az üzemanyag drasztikusabb árváltozása befolyásolna a taxizás árait, tehát ha a taxisokra nem vonatkozna a 480 forintos ársapka, akkor előbb-utóbb tarifaemelés következne be.

“Véleményem szerint a kormány rezsicsökkentési intézkedései a lakosság érdekeit szolgálják”

– tette hozzá a 444.hu-nak az elnök.

A fuvarozók nem kapnak olyan kedvezményt, mint a taxisok, ezért az érdekképviseleti szervezeteik arra kérték Gulyás Gergelyt, hogy indokolja meg, a kormány nekik miért nem biztosított hasonló üzemanyagár-kedvezményt, mivel az ő mindennapi munkájukban ugyanúgy a gázolaj az egyetlen és elengedhetetlen energiaforrás, mint a taxisok esetében.

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára szerint aggodalomra ad okot, ha a kormányzati döntések indoklása nem kellően megalapozott. Árvay Tivadar elmondta, szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy az új intézkedés

mintegy 15 ezer

hazai közúti árufuvarozót és autóbuszost is érint, akiknél a gázolaj szintén az egyetlen és elengedhetetlen energiaforrás, amelynek drágulása nem csak a gyártói, hanem a fogyasztói, lakossági oldalon is negatív hatásként jelenik meg.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....