Magyarok ezrei vártak az eredményre: "A nyomozás semmit nem foglalkozott a feljelentésben részletesen leírt tények..."

Döntöttek.

“A »rendőrség« lezárta a »nyomozást« a kínai és az orosz vakcinák engedélyezése ügyében. A feljelentés hivatali visszaélés foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt tettem” — közölte Hadházy Ákos Facebook-oldalán csütörtökön.

A független országgyűlési képviselő arról írt, hogy az amatőr módon kitakart dokumentumokból és Falus András professzor nyilatkozatából kiderült, hogy

a hatóság alapvető hiányosságok és a tudósok véleménye ellenére politikai nyomásra engedélyezte az orosz vakcina felhasználását.

A kínai oltóanyagokkal kapcsolatban pedig közismert, hogy a hatvan év felettiek esetében gyakorlatilag sehol a világon nem vizsgálták a hatékonyságot.

A képviselő három megjegyzést tett a határozathoz:

“A nyomozás semmit nem foglalkozott a feljelentésben részletesen leírt tények egyikével sem (pedig az, hogy egyáltalán látszólag elindult, azt jelzi, hogy a választás előtt nem merték elutasítani a megcáfolhatatlan indoklás miatt)”.

“Talán az egyetlen konkrét “cáfolat” a legmegdöbbentőbb: szerintük ugyanis a hatóságnál nem létezik olyan adatbázis, amelyik alkalmas lenne az oltási balesetek számának vagy egyáltalán tényének megállapítására. Ez teljes nonszensz”.

“A meteorológiai szolgálat lefejezése minden gondolkodó, jóérzésű embert megdöbbent, de hatalom ezen beavatkozása a tudományba bagatell diákcsíny ahhoz képest, amit a járványvédelem és azon belül különösen a keleti vakcinázás terén a kormány elkövetett”.

A politikus hangsúlyozta: konszenzus van arról, hogy a keleti vakcinák valószínűleg nem voltak ártalmasak, azonban ezt a használat engedélyezésekor egyáltalán nem lehetett tudni.

“Ezt a végtelenül felelőtlen, a szakma minden írott és íratlan szabályát politikai nyomásra felrúgó engedélyezést utólag sem magyarázhatja a járványvédelem sikeressége, hiszen olyan sajnos nem volt – a végeredmény a világ egyik legrosszabb statisztikája lett.

Ezen felül a kínai vakcina egészen biztosan veszélyeztetett életeket,

a 60 év felettieknél tapasztalható gyenge hatása miatti hamis biztonságérzettel. Ez a történet semmiképp nem maradhat büntetlenül, egy rendszerváltás után egyike kell lennie azoknak az ügyeknek, ahol

mindenképpen meg kell találni és bíróság elé kell vinni a felelősöket”

— írta Hadházy Ákos közösségi oldalán.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....