Mi történt? Kirúgtak egy Fidesz-propagandistát az Indextől

Megváltak Csekő Imrétől, aki több kormányközeli portál munkatársa is volt.

A Media1 információi szerint néhány héttel ezelőtt távozott az Index.hu-tól Csekő Imre, a lap egyik ismert politikai újságírója.

Csekő Imre neve mostanra el is tűnt a lap impresszumából, ahová tavaly novemberben került.

Csekő Imre azzal vált ismertté, hogy ő írta meg azt a cikksorozatot, ami a budapesti városháza állítólagos eladásáról szólt, és amelynek kapcsán Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere bojkott alá helyezte az Indexet tavaly novemberben arra hivatkozva, hogy a lap szerinte tisztességtelenül járt el az ügyben vele szemben. Az Index cikksorozata miatt később egyébként jogi lépéseket is tett a fővárosi vezetés: sajtópert indítottak és büntetőeljárást kezdeményeztek.

Csekő Imrétől június vége óta nem jelent meg cikk az Indexen. Utolsó írásában Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárának szavait szemlézte a szintén kormányközeli Mandinerről.

A Media1 megkérdezte az Index.hu-t is tagjai között tudó Indamedia sajtóosztályát a távozás körülményeiről, például arról, hogy Csekő Imre vagy a médiavállalat kezdeményezte-e a távozást, illetve hogy meg voltak-e elégedve Csekő indexes tevékenységével, illetve mi az oka, hogy viszonylag rövid idővel Csekő érkezése után máris megszakadt a közös munka. A Media1 arról is érdeklődött, hogy pótolták-e a kieső munkaerőt, vesznek-e fel a helyére új munkatársat, de a sajtóosztály semmit sem válaszolt.

Csekő Imre a kormánypárti Mediaworks holdingtól érkezett az Index.hu-hoz, ahol még néhány nappal a távozása előtt is egy tehetséggondozó programot népszerűsített egy videóban. Az Index előtt olyan lapoknak írt mint a Magyar Nemzet és a PestiSrácok. Még pár nappal az Indexnél való kezdése előtt is jelent meg cikke a Magyar Nemzetben.

(media1.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....