Óriási pofon Orbánnak: Az Európai Bizottság vizsgálhatja Orbánék természetromboló rendeletét

A fakivágás semmit nem old meg, annál több problémát okoz.

Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője az Európai Bizottsághoz fordul a kormány fakitermelést könnyítő rendelete miatt.

Az elmúlt napokban hatalmas port kavart Orbán Viktor kormányrendelete, amely lehetővé tenné a fakitermelési szabályok módosítását. Az erdészeti és a természetvédelmi szakemberek egyaránt értetlenül állnak az új “intézkedés” előtt, idők közben pedig egyre hevesebb tiltakozó akciók is kibontakoztak. A Magyar Tudományos Akadémia kutatói után, szerdán a WWF Magyarország és Az Ökológiai Kutatóközpont is jelezte, hogy tiltakozik az intézkedés ellen.

Rónai Sándor szerint a fakivágás megkönnyítése nemcsak hogy nem fogja megoldani a fűtési problémákat, de súlyos környezetvédelmi károkat is okoz, ezért – mint írta -,

arra kéri az Európai Bizottságot, vizsgálják meg Orbán abszurd rendeletét.

“A fakivágás megkönnyítése nemcsak hogy nem fogja megoldani a fűtési problémákat, de súlyos környezetvédelmi károkat is okoz.

Nem oldja meg a fűtés kérdését, mert az idén kivágott fával nem szabadna fűteni. Az ugyanis nedvességtartalma miatt nem jó tüzelő, ráadásul az elégetése megnöveli a szén-monoxid mérgezés kockázatát is.

De ami ennél is sokkal komolyabb gondokat fog okozni az az, hogy a rendelet fel fogja gyorsítani az erdőirtás ütemét azzal, hogy gyakorlatilag minden korlátozást eltöröltek, sőt akár a védett erdőink is veszélybe kerülhetnek.

Az Orbán-kormány eddig is híres volt az értelmetlen fakivágásokról és erdőirtásokról, miközben a kivágott fák pótlása sokszor nem történt meg.

Orbánék átgondolatlan látszatmegoldása nemcsak az erdőket sodorja veszélybe, hanem a családok életét is!

Éppen ezért kérem az Európai Bizottságtól, hogy vizsgálja meg Orbánék abszurd rendeletét”

— írta Rónai Sándor.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....