Mi köze kamuprofiloknak a Magyar Nemzeti Bankhoz? - úgy néz ki most kiderül

Ciki.

„Elindult az ország első üzleti és gazdasági oktatási platformja, a Beconomist”

– hirdette büszkén április 14-i sajtóközleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A Beconomist-projekt jól hangzik: a közlemény szerint a platformot üzleti és gazdasági oktatásra használják, márciusban indult, a célja pedig az, hogy „bárki számára elérhető, díjmentes tartalmak segítségével könnyen és gyorsan” segítse a szakmai előrelépést. A kurzusok pedig valóban ingyenesek: videóként érhetők el a weboldalukon.

A honlappal azonban akad egy aprócska probléma: van egy olyan füle is, ahol hallgatóik véleményét teszik közzé. Itt minden hallgatóhoz csak egy keresztnevet, szakmát és fotót tettek, és a hvg.hu egy gyorsképkereséssel kiszúrta, hogy a legtöbb képet

szabadon felhasználható fotóbankokból

válogatták hozzájuk.

Ilyen például „Noémi”, aki a portál leírása szerint bölcsésznek tanul, azt írja, hogy „nem akartak egyszerre túl sok dolgot elmondani, egy általános tájékoztató volt, ami nekem, egy gazdaságban egyáltalán nem jártas embernek is világosabbá tette a témát”. „Noémi” véleményével azonban az a gond, hogy a róla készült kép Shutterstockon, az egyik legnagyobb, szabad felhasználású fotókat tároló adatbázison is fent van.

De „Sára” például arról ír, neki nagyon tetszett, „hogy az előadó a magyarázatait írásban is szemléltette, ezáltal sokkal könnyebb volt követni”. Sárának, aki az oldal szerint junior marketinges, az is tetszett, „hogy egyszerű, hétköznapi példákkal tette (az előadó) szemléletesebbé az előadását”. „Sára” fotója ugyanúgy fent van a Shutterstockon, sőt, a Beconomist által Sárának nevezett modellnek külön aloldala van a fotóbankban, ahol modellt állt (vagy éppen ült és feküdt) fogorvos pácienseként, illetve irodistaként is, írta a hvg.

Sőt: sokuk felbukkan más oldalakon is, „Dóra” fotóját például egy fogorvosi rendelő is felhasználta, „Noémi” pedig egy indiai hajolajmárkát is reklámoz.

FRISSÍTÉS: A hvg cikke után az oldalról leszedték a stock fotókat.

(via hvg.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....