FRISS: Megvan, ki fizette Orbán és három minisztere rongyrázását a bécsi luxushotelben

A szerző szerint Orbán rendszerének működését jelzik a bécsi látogatás utórezgései.

Ausztriában is téma, hogy miután az Azonnalin megjelent a cikk Orbán Viktor és stábja urizáló bécsi útjáról, elbocsátották a magyar nagykövetség egyik vezető diplomatáját — írja a HVG360.

A hónap elején a lap számolt be a több szempontból is rendhagyónak minősülő kormányfői kiruccanásról, amelyet “rongyrázásnak” minősített. A cikk szerint az osztrák fél is eléggé meglepődött a magyar küldöttség nagyságán, és azon is, hogy ottalvósra szervezték a kiruccanást, pedig Budapest kétórás autóútra található Bécstől.

A Die Presse külpolitikai rovatvezetőjének összefoglalója szerint a történtek arra mutatnak rá, hogy miként működik az orbáni rendszer. A nagy leleplezés elmaradt ugyan, ám a magyar főméltóságoknak az is szúrta a szemét, hogy kiderült, a küldöttség másnapig

elszállásolta magát a Ringen lévő szállodába, ami nem igazán indokolt luxus.

A szerző arra is kitért, a magyar delegáció valóban népes volt. Gulyás Gergelynek (aki a Kormányinfón megerősítette, hogy a Bristolban szálltak meg), Nagy Mártonnak és Szijjártó Péternek kétoldalú egyeztetéseket szerveztek, de a külügyminiszter csak az államtitkárral találkozott. Osztrák kollégája ugyanis szabadságon volt.

A Die Presse jelezte,

a hotelt az Osztrák Kancellári Hivatal fizette Orbán Viktor és három minisztere számára, csak a többiek esetében terhelik a költségek a magyar adófizetőket.

A szerző azt írta, teljesen megszokott, hogy a felmerülő kiadások egy részét a házigazda fizeti.

Orbán Viktor bécsi útjának kiadásairól, “Mennyibe fájt nekünk a miniszterelnök bécsi kiruccanása?” címmel Kálmán Olga (DK) próbált részleteket megtudni, de Szijjártó Péter államtitkára “nem foglalkozott pénzügyekkel”.

(diepresse.com / 24.hu / hvg.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....