Kiderült: Mészáros Lőrinc adja legdrágábban a gázt a magyaroknak

Egy négygyermekes családnak már 11 ezer forint többletköltséggel kell számolnia.

A gázelosztó szolgáltatók közül a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Tigáz Zrt. szolgáltatási területén kell a legmagasabb gázárral számolniuk a fogyasztóknak.

Az MVM kalkulátorán az elosztók szerint lehet lekérni az augusztus 1-je óta várható éves költségeket, és attól függően, hogy az adott területen melyik vállalat birtokában vannak a gázcsövek, egy kicsit változik az ár.

Mint kiderült, Mészáros Lőrincék cége szolgáltat a legdrágábban. Az Opus Tigáznál a fogyasztók az MVM kalkulátora szerint évente mintegy

8 ezer forinttal többet fizetnek, mint például az E.On-nál vagy az MVM Főgáznál.

Ha pedig beleesnek a nagycsaládos kedvezménybe, akkor egy négygyermekes családnak már 11 ezer forint többletköltséggel kell számolnia.

A hvg.hu szerint ha csak 8 ezer forinttal szorozzuk meg az Opus Tigáz 1,15 millió egyetemes fogyasztójának a számát, akkor is

9,2 milliárd forint jön ki a különbözetből.

Az Opus Tigázt szerint a rendszerhasználati díjat az energiahivatal állapítja meg, az elosztók, a szállítók és a tárolók indokolt költségeit figyelembe véve.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál (MEKH) azt a tájékoztatást adták, ha magasabb is egy adott területen az egyetemes szolgáltatásért fizetett ár, az elosztónak nincs többletprofitja.

(hvg360.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....