FRISS: Meghosszabbították a kilakoltatási maffia főnökének letartóztatását

A vesztegetési botránynak már 22 gyanúsítottja van.

További három hónapig még biztosan letartóztatásban marad Schadl György, a végrehajtói kar elnöke és a vesztegetési botrány másik, szintén letartóztatásban lévő gyanúsítottja. A Völner Pál egykori igazságügyi államtitkárt is magával rántó vesztegetési botránynak már

22 gyanúsítottja van.

“A bíróság három hónappal meghosszabbította a Völner-Schadl vesztegetési botrány mindkét, letartóztatásban lévő gyanúsítottja esetében az augusztus 8-án lejáró kényszerintézkedést” — közölte a hvg.hu kérdésére a Központi Nyomozó Főügyészség.

Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnökét a repülőtéren tartóztatták le tavaly novemberben, amikor Dubajba akart utazni. Ezután december 7-én Polt Péter legfőbb ügyész a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

Völner Pál az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Varga Judit igazságügyi miniszter helyettese volt, egyben 2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos is.

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel, hogy Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől

hosszabb időn keresztül rendszeresen alkalmanként két–ötmillió forintot kapott.

Völner Pál a gyanú szerint a jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően.

Schadl György viszont az ügyészség szerint összesen

880 millió forinthoz juthatott a kapcsolat révén,

mivel neki a végrehajtónak jelentkezők közül fizettek többen is negyven–százmillió forint közötti összeget a pozícióért cserébe.

Völner Pár gyanúsítottként továbbra is szabadlábon védekezik.

(hvg.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....