Alkotmánybíróságon támadják Orbán rendeletét: Nem hagyják, hogy a kormány kiirtsa az erdőket

Bődületes őrültség a rendelkezés.

Az LMP az Alkotmánybíróság (Ab) előtt támadja meg a fakitermelésre vonatkozó kormányrendeletet — jelentette be Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke Budapesten, a Parlament épülete előtt tartott sajtótájékoztatón hétfőn.

“A napokban megjelent kormányrendelet megváltoztatja a fakitermelés szabályait azért, hogy télire legyen elég tűzifa. Ez a rendelet felold mindenfajta korlátozást, gyakorlatilag még a természetvédelmi területeket is tarra lehet vágni”

– mondta a politikus.

Felhívta a figyelmet, hogy a magyaron kívül egy kormány sincs Európában, amely a klíma- és vízválság közepette erdőirtásba kezd. Ráadásul ez nem is oldja meg az energiagondokat, hiszen például az ősszel kivágott fával alig lehet fűteni magas víztartalma miatt, mutatott rá.

“Orbán Viktor hiányzott az iskolából, amikor az erdőkről tanultak, különben kormánya nem fogadta volna el ezt a “sorsrontó” rendeletet. Az LMP a jogszabály megsemmisítését kéri az Ab-tól”

— közölte Schmuck Erzsébet.

Gál József, az LMP szóvivője elmondta, hogy a kormányrendelet visszavonása érdekében pénteken elindított petíciójukat

25 ezren írták alá

három nap alatt. Az LMP szerint az a legfontosabb, hogy minden otthonban legyen fűtés, de 12 év elhibázott energiapolitikája vezetett oda, hogy most ilyen rossz, kapkodó intézkedéseket vezetnek be.

“Az LMP folytatja a petíciót és megkeresi a parlamenti pártokat, hogy csatlakozzanak a „jövővédő” alkotmánybírósági beadványhoz, és így akadályozzák meg ezt a bődületes őrültséget”

— mondta az ellenzéki párt szóvivője.

(via 24.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....