Nem akárki állítja: Karácsonyra sem enni, sem fűteni, sem világítani, sem tankolni nem fognak a magyarok (+videó)

Orbánéknak köszönhetően brutális lesz az infláció.

A törvénytelen kormány továbbra is a magyarokkal fizetteti meg az alkalmatlan és felelőtlen döntéseinek árát orbáni megszorításokkal, adóemelésekkel, inflációval és rezsiemeléssel — jelentette ki Varju László, a Demokratikus Koalíció gazdaságpolitikusa hétfőn.

“Júliusban 13 százalékra ugorhatott fel az infláció összességében hazánkban, és a helyzet csak romlani fog. Év végére a vonatkozó várakozások a rezsidrágítás hatására még inkább elszálltak, és már

16,5 százalékra

várja a piac a decemberi árindexet.”

— jelentette ki a politikus, hozzátéve, hogy az élelmiszerek árának növekedése különösen súlyos, júliusban közel

35 százalékkal

fizettünk többet az élelmiszerekért, mint tavaly ilyenkor.

“A Demokratikus Koalíció figyelmeztet mindenkit, brutális év végi infláció vár ránk a rezsiemelés miatt. A magyarok most fizetik meg a törvénytelen kormány, az alkalmatlan kormány és a felelőtlen kormány döntéseinek árát az orbáni megszorításokkal, adóemeléssel és rezsiemeléssel.

— hangsúlyozta Varju.

A DK politikusa felháborítónak tartja, hogy míg a kormány tagjai és a fideszes holdudvar közpénzből dőzsölnek, és milliós fizetéseket osztogatnak maguk között, addig a magyarok pénze napról-napra

kevesebbet ér,

és egy kiló kenyér megvásárlása is fejtörést okoz hónap közepén.

A párt már korábban is követelte,hogy ÁFA- és adócsökkentéssel támogassa a kormány érdemben a magyarokat, de a kormány segítség helyett csaj újabb és újabb megszorításokkal sújtják az embereket.

” Rettenetesen aggasztó belegondolni, hogy a rezsiemelés miatt mi vár még év végéig a magyarokra, az előrejelzések cseppet sem szívderítőek. Nem is kell közgazdásznak lenni ahhoz, hogy az ember józan ésszel végiggondolja Orbánék történelmi drágaságot szabadítanak rá az országra.”

— mondta Varju.

Szerinte a rezsiárakhoz is hozzá fognak nyúlni, mint azt tették a hatósági áras üzemanyaggal, hiszen egyre kevesebben jogosultak kedvezményes áron tankolni.

“Karácsonyra sem enni, sem fűteni, sem világítani, sem tankolni nem fognak a magyarok Orbánék megszorításainak és a rezsiemelésnek köszönhetően.”

— fejtette ki a politikus.

Videó:







Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....