Orbán ebbe belebukhat? - A sajátjaiba is belebokszol a kormány: Százmilliókat vontak el az

A rezsiemelés is érzékenyen érinti őket.

Több előadását is törli a Magyar Állami Operaház, mert a kormány 600 millió forintot vont el tőlük — a hírt az intézmény a Facebook-oldalán közölte hétfőn.

“Magyarország Kormányának az ukrajnai háborús helyzettel összefüggő, átfogó gazdasági intézkedései nyomán a fenntartó minisztérium a Magyar Állami Operaházat 600 millió forintos elvonásról értesítette.

A korábbi és a várható további megtakarítási intézkedések nyomán az OPERA a 2022-es évre összességében bő 1 milliárd, a 2023-as évre egyelőre

500 millió forint nagyságrendű

elvonással számol.

Mindezeken felül dalszínházunkra az utóbbi időszakban további rendkívüli terhet rótt a közüzemi költségek növekedése, valamint a valutaárfolyam-mozgásoknak való kiszolgáltatottság”

— írták. Az intézmény az alábbiakat közölte:

Az Eiffel Műhelyház Bánffy Miklós termébe meghirdetett felnőtt előadások elmaradnak. (A törlés nem érinti a gyermekprogramok közül a KisHattyúk tava és a János vitézke c. előadásokat, valamint a Makrancos királylány és a KisCsipke című produkciók bemutatóját, amelyek mindegyike a Bánffy Miklós teremben valósul meg. Ugyancsak megvalósul a (K)Eiffel Jancsi tematikus épülettúra, valamint a Lázár Ervin Program Dido & Aeneas és A csengő c. előadásai.)
Az elmaradó premiereket (Az ötödik pecsét, Artaban, Orfeusz & Euridiké, Tankréd & Klorinda) az OPERA három éven belül, egyik későbbi évadában pótolja.
A János vitéz-premier két operaházi előadása előbemutató formájában valósul meg.
A törlés érinti a 2023-ra tervezett Primavera Fesztivál, TáncTrend és Pas De Quatre előadásait is.
2022. október 1-jére meghirdetett Mahler VIII. szimfónia az Eiffel Műhelyházból az Operaházba kerül át.
A Sztárest zongorával c. sorozatból elmarad Olga Peretyatko 2022. október 1-jére és Ferruccio Furlanetto 2023. július 9-ére meghirdetett operaházi estje.

❗️ A megváltott jegyeket, bérleteket és bérlethányadokat a megvásárlás formájában az OPERA visszafizeti.
❗️ Az online vásárolt jegyek és bérletek visszatérítése automatikusan elindul, a banki átutalási idő max. 30 nap.
❗️ A jegypénztárakban megváltott jegyeket készpénzben vagy kérésre átutalással fizetjük vissza, nyitvatartási időben, a Hajós utcai OPERA Értékesítési Centrumban és a Magyar Állami Operaház jegypénztárában. A jegyek árát és a bérlethányadokat 2022. december 31-ig áll módunkban megtéríteni.
? A visszaváltott jegyek, bérletek és bérlethányadok értéke további operaházi előadásokra kedvezményesen levásárolható – az OPERA a visszaváltott jegyekkel megegyező számban 20% kedvezményt biztosít operaházi jegyvásárlás esetén a 2022/2023-as évadra.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....