Titokzatos építkezésre bukkantak Zánkán: Óriási birtok készül Szijjártó volt államtitkárának

Nagy a sürgés-forgás.

Valami nagy erőkkel épül Zánkán — számolt be közösségi oldalán Hadházy Ákos kedden.

A képviselőnek zánkai lakosok szóltak, hogy a választások után nem sokkal építkezés kezdődött a Zánka feletti dombon. A képviselő kiderítette, hogy Balogh Csaba, Szijjártó Péter volt közigazgatási államtitkára építkezik a területen, amelyre az építési engedélyt még államtitkárként kapta.

ORBÁNNAK MAJORSÁG, AZ ÁLLAMTITKÁRNAK „GAZDASÁGI ÉPÜLET”

Zánkai polgárok szóltak, hogy a község feletti szőlőhegyen nagy erőkkel épül valami. A választások után nem sokkal kezdték, a helybélieknek olyan érzésük van, mintha csak erre vártak volna.

Elmentem hát megnézni és utánanéztem a nyilvánosan elérhető dokumentumoknak is. Azt is mondhatnám, hogy meglepődtem, de azért annyira nem. Mióta Szijjártó Péter focipályás nyaralóját láttam, már nem nagyon lepődök meg balatoni építkezéseken.

A Zánka feletti dombon valóban nagy a sürgés-forgás, sok a munkagép. A hivatalos nyilvántartás szerint ez itt egy szőlő, ahol

„gazdasági épület”

készül. Rögtön kettő, két egymás melletti terven. Én sok szőlőben meg présházban jártam, de az ÉTDR rendszerbe feltöltött látványtervek egyikre sem hasonlítanak.

A két épület összesen 176 négyzetméter, ami borászatnak kicsi, egy szimpla présháznak viszont nagy.

Sokkal inkább úgy tűnik, hogy valaki nyaralókat vagy vendégházakat épít a remek balatoni panorámával rendelkező szőlőhegyre.

Ez a valaki pedig nem más, mint Balogh Csaba, aki Szijjártó közigazgatási államtitkára volt a legutóbbi időkig a Külügyben, tulajdonostársa pedig a felesége, Hetey Ágota kassai főkonzul.

Az építési engedély január 31-én kelt, vagyis akkor Balogh úr

még államtitkár volt,

nem vonult vissza szőlőt metszeni Zánkára.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....