Nem akármi történik - Megtiltotta a rendőrség a meghirdetett gigantikus gazdatüntetést, de...

Alakul a rendőrállam.

Nem engedélyezte a szombatra meghirdetett gazdatüntetést a rendőrség, amit egy közleményben jeleztek pénteken.

Ahogy arról beszámoltunk, Most a vidék jön! címmel országos tüntetésre szólította fel a magyar mezőgazdasági vállalkozókat július 22-én, a Likvid Kontroll Kft. Facebook-oldalán Szabó Bálint független képviselő.

Az esemény leírása szerint a tüntetés

“2022. augusztus 20-án vidéken az autópályákon és főútvonalakon 6.00 órától, Budapesten a Duna partján a belvárosi rakparton 18.00 órától” veszi kezdetét”.

Pénteken a PDSZ is jelezte, hogy csatlakoznak a tüntetéshez: Szabó Bálint pénteken 5 órán át egyeztetett Budapesten a rendőrséggel, és a találkozóról távozva a Facebook-oldalán közzétett élő bejelentkezésében közölte, hogy jelenleg a tűzijáték lehet az egyetlen akadálya annak, hogy a traktoros felvonulást az eredeti tervek szerint, augusztus 20-án, a pesti alsó rakparton tartsák meg.

Délután azonban az MTI közölte, hogy a szombatra várható viharok miatt a tervezett légiparádét lemondták, a tűzijáték megtartásáról pedig délben dönt majd a nemzeti ünnep lebonyolításáért felelős operatív törzs.

Szabó Bálint elmondása szerint szombaton az ország több pontjáról 1800 mezőgazdasági gép és 2200 autós indul el a főváros felé, a Telex azonban már arról ír, hogy

a tüntetést nem engedélyezte a rendőrség.

„A rendőrség biztosítja a véleménynyilvánítás és a békés gyülekezéshez való jog gyakorlását, azonban ez nem eredményezheti mások jogainak aránytalan mértékű csorbítását”

— írják pénteki közleményükben.

„A gyűlés szervezőjének nyilatkozataival szemben továbbra is tilos traktorokkal Budapest belvárosába vonulni, traktorokkal rakpartokat, hidakat elfoglalni”

— fogalmaznak. A rendőrség a tüntetést a tervezetthez képest csupán a Dózsa György út két külső forgalmi sávján, egy 4 kilométeres szakaszon engedélyezte.

A demonstrációval Szabó Bálint szerint fel akarják hívni a figyelmet az aszály miatt kárt szenvedő gazdákra, illetve felszólítanák az Agrárminisztériumot, hogy nyilvánítsák az aszályt

elemi kárnak,

továbbá a madárinfluenza, sertéspestis kapcsán keletkezett károkat is fedezzék, akárcsak „a Covid esetében”.

A szegedi képviselő augusztus 20-tól egészen augusztus 31-ig folytatná a demonstrációt a rakparton. Szmbaton reggel Szabó üzenetet intézett a gazdákhoz:

„Az országos gazdademonstrációra készülünk, de arra kérünk minden gazdát, aki traktorral indulna neki, hogy várjanak”,

amíg hivatalosan bejelentik, hogy elmarad a tűzijáték. Szabó Facebook-videójában hozzátette: egyetlen követelésükből sem engednek, így abból sem, hogy a pesti alsó rakpartot foglalják el.

A videót itt tudod megnézni:







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....