Az utca összes telke egy falusi gázszerelő, annak fia, lánya és testvére tulajdonába került - durva fotók jöttek

December 9. az antikorrupciós világnap, Magyarországon ez különösen fontos. Ebből az alkalomból felhívom a figyelmet a felcsúti Szári utcára (csúti Rózsahegy), aminek néhány éves története mindent elmond a világnap magyar aktualitásáról.

Az utcában néhány éve még csak két tüzépbarokk villa és több üres telek állt. Azóta az utca összes telke egy falusi gázszerelő, annak fia, lánya és testvére tulajdonába került és egészen grandiózus házikók nőttek ki a földből ezen a misztikus helyen. Korábban a Gázszerelő Mercedes flottája is megtekinthető volt az udvari színben.


Azóta zárt garázsokat tettek oda, a fia udvarán azonban még mindig lehet látni olyan autót, amelyik ára 75 millió forinttól indul. Ha hátulról nézzük a telkeket, akkor megnyugodva láthatjuk, hogy az épületek annál is nagyvonalúbbak, mint ami az utcáról látszik.

A gázszerelő kastélyához például hatalmas üvegház tartozik, benne valószínűleg házi welness részleggel.

Ez az utca persze így is eltörpül ahhoz képest, ami néhány kilométerrel odébb épül Hatvanpusztán, vagy önmagában szinte szerénynek is mondható ahhoz az emberi ésszel felfoghatatlan vagyonhoz, amit a Gázszerelő pár év alatt a magáévá tett. Mégis, ha arra jár az ember, mindennél jobban érzi, miért van ennek köze az antikorrupciós világnaphoz. A Gázszerelő család vagyonának legnagyobb részét állami beszerzéseken, az Önök pénzéből szerezte. Maga a gázszerelő nyilatkozta azt, hogy a vagyon a Jóistennek, a szorgalmának és a miniszterelnök barátságának köszönhette.

Ez maga a beismerő vallomás, mert a Jóisten bármit megtehet egy Gázszerelőért, de egy miniszterelnök nem. Ha pedig ezeknek a közbeszerzéseknek a részleteit vizsgáljuk, még "kívülről" is megtalálhatóak azok a jelek, amelyek a közbeszerzések versenykorlátozó befolyásolására (1-3 évvel büntetendő) utalnak.

Kormányról jóval több adat látható persze, ezért is látok arra lehetőséget, hogy egy ellenzéki győzelem esetén jövő ilyenkorra már ne élvezzék nyugodtan a felcsúti Rózsadomb kényelmét a lakók. De addig még nagyon sokat kell dolgozni!













Hadházy Ákos közlemény





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....