Az egészség megszállottja: újra úszni látták Merkely Bélát - kirobbanó formában van - képek


Budapest – A pandémia kezdete óta elképzelhetetlenek a hazai úszóversenyek Prof. Merkely Béla és stábja nélkül, most azonban a medencében is megmutathatta magát a Semmelweis Egyetem rektora, aki a különböző viadalokon, többek közt az idei Európa-bajnokságon is az orvosi-egészségügyi szolgálat vezetőjeként gondoskodott a buboréktornák biztonságáról.


A professzor a világkupa-sorozat budapesti állomásának csütörtöki betétfutamán szállt vízbe, amelyet a frontvonalban dolgozók tiszteletére rendeztek. A különleges váltóversenyen a három, orvosokból és nővérekből álló staféta mellett a rendvédelmi dolgozók és a tanárok csapata, továbbá három, ismert zenészekből álló kvartett is megmérette magát.

Az 55 éves Merkely szívéhez közel állnak a vizes sportok: korábban versenyszerűen úszott, a vízilabdázást pedig a mai napig űzi amatőr szinten, így aztán örömmel lépett rajtkőre – váltójával egyébként harmadik lett.

– A felkészülés a futamot megelőző egy órából állt – mesélte lapunknak a kardiológus. – A rajtot gyakoroltam leginkább, mert az én időmben ilyen modern rajtgépek nem voltak, ez különleges kihívás volt. Ezen kívül bemelegítettem picit az izmaimat, ahogy azt tanítom is, mint sportorvos. Sajnos a komolyabb felkészülés elmaradt, hiszen évkezdés volt az egyetemen, sokat kellett operálni, és persze tart a vírus negyedik hulláma, aminek kapcsán még némi utómunkálatok előttünk állnak. Remélem azért, hogy viszonylag rövid időn belül visszatérhetek a vízilabdás barátaimhoz a Semmelweis Egyetem csapatába, ahol hetente háromszor van edzésünk. Az már elégséges lehet arra, ha esetleg jövőre megint lesz egy ilyen lehetőség, akkor még jobb eredménnyel tudjunk előrukkolni.


A professzor kiemelte, érzik a hálát az orvosok irányába, s az úszószövetségnek is köszönetet mondott.

– Ez a verseny a huszadik buborékos eseményünk, ezek főleg vizes rendezvények voltak, amelynek hátterét azok a kollégáim biztosították, akik most itt voltak. Fontosnak tartottam, hogy valóban a mindennapokban velem dolgozókat hozzam el, nem pedig az egyetem legjobb úszóválogatottját. Mind a tizenketten boldogok vagyunk, hogy itt lehettünk – fogalmazott.

Cseh László búcsúja

A budapesti Világkupa pénteki versenynapjára is jutott egy különleges esemény, lapzártánk után a tokiói olimpia után visszavonult úszólegenda, Cseh László búcsúzott el a hazai közönségtől, egy 100 m vegyes erejéig ugrott vízbe az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok kiválóság.











Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....